0 ΣΧΟΛΙΑ

Βρετανία: 10χρονη με κοροναϊό είχε τελείως διαφορετικά συμπτώματα από τα συνηθισμένα

Μια δεκάχρονη μαθήτρια διαγνώστηκε με κοροναϊό,  την ώρα που όμως τα συμπτώματά της δεν είχαν καμία σχέση με τα συνηθισμένα συμπτώματα του ιού, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα.

Σύμφωνα με αυτά, το σχολείο που φοιτά η 10χρονη στο Πλίμουθ απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε γονείς μαθητών και προσωπικό ώστε να προειδοποιήσει ότι το κορίτσι διαγνώσθηκε με την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κοροναϊός, ενώ αρχικά τα συμπτώματά της παρέπεμπαν σε αμυγδαλίτιδα.

Το κορίτσι, που δεν έχει υποκείμενα νοσήματα, φέρεται να υπέφερε από σπασμούς που προκλήθηκαν από τον υψηλό πυρετό που ανέβασε έως 41,6 °C. Ωστόσο, δεν έχει ξηρό ή επίμονο βήχα. Είχε επίσης κόκκινο, διάστικτο δέρμα, έλκη στο λαιμό, και «σοβαρό» πόνο στα πόδια και τον σώμα της.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα προς γονείς μαθητών και εργαζόμενους, το οποίο έχει σε γνώση του το PlymouthLive, αναφερόταν τα εξής: «Η καθηγήτρια έχει μιλήσει στους γονείς της το πρωί και αρχίζει να μπορεί να κάθεται και να κινείται για μικρά χρονικά διαστήματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι η αρχή της ανάκαμψής της. Τα αντιβιοτικά δεν βοήθησαν με αυτόν τον ιό και οι γονείς μπορούσαν μόνο να της δώσουν παρακεταμόλη. Παρακαλούμε παρακολουθήστε προσεκτικά τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας για συμπτώματα, παραμείνετε στο σπίτι και μείνετε ασφαλείς».

Αφού η 10χρονη βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και άλλα σχολεία στο Πλίμουθ έχουν προειδοποιήσει γονείς μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον πυρετό μερικά συνηθισμένο συμπτώματα του κοροναϊού είναι ο ξηρός βήχας, η κόπωση, οι πόνοι στο σώμα, ο ξηρός λαιμός, οι πονοκέφαλοι και η δύσπνοια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ