0 ΣΧΟΛΙΑ

«Οι ασθενείς μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία»

Τι δηλώνει νοσηλευτής στον Ευαγγελισμό

Ένας νοσηλευτής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μίλησε για την μάχη που δίνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊό.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπαλάσκας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» οι ασθενείς  «έρχονται τρομοκρατημένοι, έρχονται μόνοι τους, δεν έχουν κανένα συνοδό, σε ένα άγνωστο περιβάλλον βλέπουν ανθρώπους με μάσκες και γυαλιά. Μπαίνουν στον θάλαμο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ για το αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κοροναϊό, περιμένουν εκεί».

Ο ίδιος ερωτηθείς για τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι νοσούν από τον COVID-19 εξηγεί ότι οι ασθενείς «μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία».

«Στην αρχή τα περιστατικά ήταν ελαφρά με ήπια συμπτώματα, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι σπουδαίο, αλλά ξαφνικά κάποιοι κάνουν αιφνίδιο πυρετό» και λέει πως μια ασθενής: «νοσηλευόταν επτά ημέρες και ξαφνικά έκανε πυρετό και δύσπνοια. Άρχισε να νιώθει μία ασφυξία. Το βλέμμα της ήταν χαρακτηριστικό, ήταν αυτό που μας αιφνιδίασε, είχε ένα τρόμο στα μάτια, φοβόταν. Αυτή μπορώ να πω ήταν η πρώτη συνάντηση με το με τον κοροναϊό. Αυτό το αιφνίδιο μας σοκάρει».

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται στους 821, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 23.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ