0 ΣΧΟΛΙΑ

Χρουμπάν: Η Νίμπουρκ στοχεύει στο Final 4

Ο Βόιτεκ Χρουμπάν μίλησε για την πορεία της Νίμπουρκ στο φετινό BCL

Η Νίμπουρκ κατέκτησε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο του Basketball Champions League και θ' αντιμετωπίσει την Μπαντίρμα για την φάση των «16» του θεσμού. Ο Βόιτεκ Χρουμπάν, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει για την φετινή χρονιά. 

Αναλυτικά:

Για την κλήρωση είπε: «Δεν με εξέπληξε το ότι κληρωθήκαμε με την Bandirma, στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήξερα ότι θα παίξουμε με εκείνη», δήλωσε ο Τσέχος διεθνής γελώντας στο championsleague.basketball και συνέχισε «Είπα πριν από την κλήρωση ότι δεν θέλω να πέσουμε πάνω στην Bandirma, οπότε μάλλον το περίμενα να συμβεί. Αυτό συμβαίνει με εμάς κάθε χρόνο, κληρωνόμαστε με την ομάδα που δε θέλουμε».

Για την Μπαντίρμα τόνισε: «Η Bandirma είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που δείχνει η τέταρτη θέση της στον όμιλο, ξέρουμε πολλούς παίκτες από αυτή την ομάδα και τους σεβόμαστε. Ο Emanuel Terry παίζει εξαιρετικά και είναι στη συζήτηση για το MVP, ο Tyler Kalinoski ήταν εκπληκτικός πέρσι με την Telenet Giants Antwerp».

Για την πρωτιά στον όμιλο: «Στην αρχή, ο στόχος μας ήταν απλά να μπούμε στα Play-Offs, γιατί είχαμε μία νέα ομάδα και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Αλλά κάναμε καλό ξεκίνημα και κάθε νίκη βοηθούσε την αυτοπεποίθησή μας να ανέβει. Μετά τη νίκη στην έδρα της Tenerife, η νοοτροπία μας άλλαξε. Αν μπορούμε να κερδίσουμε την Tenerife, που ήταν για μένα η καλύτερη ομάδα στο BCL μέχρι εκείνο το σημείο, τότε ίσως μπορούμε να γίνουμε εμείς η καλύτερη. Αυτή η νίκη μας άλλαξε και έκτοτε κοιτάζαμε μόνο την πρώτη θέση. Οι στόχοι μας άριχσαν λοιπόν να γίνονται όλο και μεγαλύτερο και πλέον κοιτάζουμε το Final Four».

Για τα Playoffs: «Tα Playoffs είναι σαν μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Αλλά, στο μυαλό μου, οι ομάδες που ανήκουν στο Final Four είναι οι Hapoel, Tenerife, Zaragoza κι εμείς. Με βάση το τι κάναμε στην Κανονική Περίοδο, το αξίζουμε φέτος». 

Για την άμυνα της Νίμπουρκ: «Πέραν του Zach Hankins που είναι ακρογωνιαίος λίθος, δεν έχουμε σούπερ αμυντικούς, είναι μια ομαδική προσπάθεια. Κάνουμε καλές περιστροφές, δίνουμε βοήθειες, πιέζουμε σε όλο το γήπεδο, προσπαθούμε να κρύβουμε τις αμυντικές του αδυναμίες. Δεν λέω ότι η άμυνά μας είναι θεαματική, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά, δουλεύουμε ομαδικά και καλύπτουμε ο ένας τα λάθη του άλλου. Αυτά είναι τα πιο δυνατά μας στοιχεία».

Για την σύνδεση Τσεχίας-Νίμπουρκ: «6 παίκτες της Νίμπουρκ ήταν στην Εθνική το καλοκαίρι. Εμείς ουσιαστικά απλώς μεταφερθήκαμε από την Κίνα πίσω στην πατρίδα μας και προσθέσαμε άλλα κομμάτια δίπλα μας. Επιστρέψαμε με τόσες εμπειρίας και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα μεγάλο τουρνουά, αλλά στο τέλος πήραμε περισσότερα από όσα δώσαμε. Οι νίκες κάνουν πάντα πιο εύκολη την αποκατάσταση και το να ξεχνάμε την κόπωση. Είδαμε το ενδιαφέρον να αυξάνεται στην πατρίδα μας. Τα δύο βασικά αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ επί πάγου, δεν τα πάνε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, οπότε ήμασταν στο επίκεντρο για 14 μέρες. Ήταν πολύ ωραίο, γιατί άπαντες στην Τσεχία μιλούσαν για το μπάσκετ, όσο εμείς αγωνιζόμασταν στην Κίνα. Επομένως, με την Nymburk να παίζει τόσο καλά, υπάρχει η βάση ώστε το ενδιαφέρον του κόσμου να παραμένει σε ισχύ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν η Εθνική θα επανέλθει».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ