0 ΣΧΟΛΙΑ

«Σφραγίζει» ο Έβρος - Οι Τούρκοι μεταφέρουν δωρεάν τους πρόσφυγες στα σύνορα!

Απίστευτες καταστάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η κυβέρνηση προχώρησε στο «σφράγισμα» των συνόρων του Έβρου, ενώ οι έλεγχοι στα θαλάσσια σύνορα ενταντικοποιούνται με ενίσχυση δυνάμεων, θερμικές κάμερες, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το πρωί της Παρασκευής.

Στις Καστανίες του Έβρου βρισκονται ήδη άνδρες των ειδικών δυνάμεων με θερμικές κάμερες και συσκευές, με στόχο να επιτηρούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας όλα τα περάσματα. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για το Σάββατο στις 9 το πρωί στο Μαξίμου, σύσκεψη για το θέμα, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Μητσοτάκης είχε νωρίτερα αλλεπάλληλες επαφές με Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν και Σαρλ Μισέλ.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές ωθούν με κάθε τρόπο τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στα εδάφη της Τουρκιας να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, καθοδηγώντας τους μάλιστα ακόμα και από περάσματα διακινητών! Όπως γίνεται γνωστό, η Τουρκία παρέχει δωρεάν λεωφορεία, ενώ τους μεταφέρουν και τουρκικά στρατιωτικά οχήματα!

Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές έχουν καλέσει για το Σάββατο διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ για να καταγράψουν τις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια για τα ελληνικά νησιά μιας και η βελτίωση του καιρού θα διευκολύνει τις προσφυγικές ροές.  

Ομάδες από περίπου 1.000 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών , από την πλευρά της Τουρκίας αποπειράθηκαν να περάσουν τα σύνορα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 151 μετανάστες αποβιβάστηκαν από το πρωί με βάρκες στη Λέσβο και τη Σάμο. 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ