0 ΣΧΟΛΙΑ

Παρίσι: Μεγάλη φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό - Ξεκίνησε από διαδηλωτές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare de Lyon. Η πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση του σταθμού, ενώ έγιναν συστάσεις στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει την περιοχή.

Αναφορές θέλουν τη φωτιά να ξεκίνησε από μια ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση συναυλίας από τον Κογκολέζο τραγουδιστή Fally Ipupa, ενώ πολίτες ανέφεραν στο Twitter πως είδαν τους διαδηλωτές να καίνε μηχανάκια, κάδους κοντά στον σταθμό. Η Le Figaro έκανε λόγο και για φωτιά σε οχήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Fally Ipupa είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν τους πυροσβέστες να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ