0 ΣΧΟΛΙΑ

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου


Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε σήμερα η τελετή βράβευσης αθλητών, προπονητών, σωματείων, προσωπικοτήτων που συνέβαλαν ώστε το 2019 να είναι ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά για το στίβο στη χώρα μας.


Οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2019 βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και με τη λάμψη τους έδωσαν επιπλέον αίγλη στην εκδήλωση, που συνέπεσε με τα 123 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας, αφού σαν σήμερα το 1897 κατατέθηκε το καταστατικό της ομοσπονδίας. Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Βούλα Παπαχρήστου, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Μπανιώτης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν και μαζί με τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών όπως η Σπυριδούλα Καρύδη, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο Ανδρέας Πανταζής και Δημήτρης Τσίτσος συνέθεσαν μια όμορφη εικόνα στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ. Η βραδιά περιλάμβανε και ειδικές βραβεύσεις σε φορείς που με τη συμβολή τους στηρίζουν το χώρο, ενώ παράλληλα με τη γιορτή του ΣΕΓΑΣ, ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού τίμησε τους κορυφαόυς της χρονιάς που πέρασε και έδειξε για μία ακόμη φορά με έμπρακτο τρόπο τη στήριξη του στον στίβο. Από την εκδήλωση απουσίαζε η Κατερίνα Στεφανίδη, που βρίσκεται στην Αμερική, όπου ζεί και γυμνάζεται.

"Το 2019 ήταν για τον στίβο ακόμα μία θετική χρονιά, όχι γιατί δεν είχε δυσκολίες, αλλά γιατί ξεπεράσαμε τις περισσότερες από αυτές. Όχι γιατί το πρόβλημα των υποδομών βρήκε τις λύσεις του, αλλά γιατί παρά αυτά οι αθλητές μας σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις. Όχι γιατί οι επιχορηγήσεις αυξήθηκαν, αλλά γιατί στο ΣΕΓΑΣ καταφέραμε να διατηρήσουμε την ίδια χρηματοδότηση μας. Έτσι λοιπόν τη χρονιά που πέρασε διατηρήσαμε σημαντικούς θεσμούς και δράσεις κάναμε αγώνες στο Πανθεσσαλικό, το οποίο εξοπλίσαμε με τη βοήθεια χορηγού, διοργανώσαμε και πάλι διεθνές μίτινγκ το "Βενιζέλεια- Χανιά. Παράλληλα εκδόθηκαν 9.400 δελτία, κάναμε περισσότερους αγώνες από κάθε άλλη χρονιά, είχαμε περισσότερα αξιολογημένα σωματεία από κάθε άλλη χρονιά, 36 πανελλήνια ρεκόρ, 37 συμμετοχές σε τελικούς και 13 μετάλλια στους μεγάλους αγώνες.
θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς της αυτοδιοίκησης, την ΕΟΕ για τη σημαντική συνεισφορά της και βεβαίως τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς την δική τους συμβολή δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα καταφέραμε.
Η σχέση μας με την πολιτεία είναι ίδια και εδώ πολλά χρόνια, διεκδικούμε, επαινούμε και διαφωνούμε εκεί όπου οι αποφάσεις θεωρούμε πως είναι σε λάθος κατεύθυνση. Τους περασμένους μήνες η σχέση μας με την πολιτεία κλονίστηκε εξαιτίας μιας Νομοθεσία που θίγει την ελεύθερη βούληση, θεωρούμε πως η ανανέωση δεν έρχεται μέσα από την παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων, μέσα από γενικεύσεις που θίγουν ανθρώπους και που προσφέρουν για χρόνια. Ο αθλητισμός χρειάζεται το πλαίσιο που θα σέβεται την αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα ο Χίλων που είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Στο ΣΕΓΑΣ συνεχίζουμε και το 2020 στο δρόμο που χαράξαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δε συνεχίζουμε από ανάγκη, αλλά από πεποίθηση πως αυτός είναι ο δρόμος που αποδίδει τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα, που οδηγεί τον ελληνικό στίβο κάθε χρόνο πιο κοντά στη θέση που του ανήκει και του αξίζει", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγοπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του.

Τη γιορτή του ΣΕΓΑΣ τίμησε με την παρουσία του και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τόνισε: "Πάντα νιώθω όμορφα και οικεία όταν είμαι ανάμεσα σε αθλητές. Ως αθλητής παραπονιόμουν για το τι πρέπει να κάνει η πολιτεία και τώρα πλέον δεν έχω καμία δικαιολογία να μην δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να μη λείπε τίποτα στους αθλητές. Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις, αυτό είναι το στοίχημα της πολιτείας, ο ρόλος της οποίας δεν είναι απλά να τους συγχαίρει. Πραγματική δουλειά της πολιτεία είναι να προπαρασκευάζει αυτές τις επιτυχίες και να δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με το ΣΕΓΑΣ, παρότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, όπως ο Νόμος.
Στο Χίλων ο ΣΕΓΑΣ είναι σε υψηλό επίπεδο και αντικατοπτρίζει την καλή δουλειά που γίνεται, αυτό φαίνεται επίσης και στις διακρίσεις και στην ανάπτυξη. Συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν καθώς και στους προπονητές και τις οικογένειες τους".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Αβδελάς, ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάπης, ο διευθυντής αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ Βασίλης Κάκος, η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού στην περιφέρεια Αττικής, Μαργαρίτα Βάρσου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, καθώς και παλιοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, όπως η Νίκη Ξάνθου και ο Σπύρος Ανδριόπουλος.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ