3 ΣΧΟΛΙΑ

Κορωναϊός: Φυλάκιση έως 2 έτη για όσους δεν πειθαρχήσουν στην ματαίωση των καρναβαλιών

Με φυλάκιση έως δύο ετών θα τιμωρηθούν όσοι δεν πειθαρχήσουν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».

Διαβάστε την ΚΥΑ για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις 

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού».

Στη συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
 
Πηγή: Skai.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
taxidiaris_21 - 28/2/2020 09:26

Αφού θα φορούν μάσκες.

Πώς θα τους αναγνωρίσουν???

Α ρε ματατζηδες... ήρθατε Χίο τις φάγατε πήγατε Λέσβο φάγατε μολύβι.

Τρεχάτε τώρα να κυνηγάτε κουνελάκια spiderman και πασχαλιτσες.....

skotadi - 27/2/2020 21:37

Δηλαδή κλείνουν την βουλη;

xark21 - 28/2/2020 02:13

Εντάξει παιδιά εάν ισχύει μέχρι τα πλέι ΟΦ βλέπω τούμπα και Καραϊσκάκη κεκλεισμένων ...

ΕΠΟΜΕΝΟ