0 ΣΧΟΛΙΑ

Ιταλία: Έρευνα σε Amazon και Ebay - Πωλούν χειρουργικές μάσκες σε τιμές... χρυσού!

Πολλοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τον πανικό που έχει προκληθεί με το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού και στην γειτονική μας χώρα με την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας να αναλαμβάνει δράση.

Ήδη έχει κατασχέσει έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα από την Amazon και το Ebay, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τις πωλήσεις σε τιμές… χρυσού μασκών και απολυμαντικών τζελ, μετά τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, ανακοίνωσε με ικανοποίηση σήμερα η ιταλική Ένωση Καταναλωτών.

«Σούπερ νέα! Συνιστά εθνική ντροπή να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ιταλών» σχολίασε σε ένα δελτίο τύπου ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών UNC Μασιμιλιάνο Ντόνα.

«Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα οι αστρονομικές τιμές των προϊόντων, αλλά και η πώληση ακατάλληλων μασκών, που δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα, ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται από νοσούντες από τον κοροναϊό» υπογράμμισε.

Τις τελευταίες μέρες, οι Ιταλοί σπεύδουν να προμηθευτούν μάσκες προστασίας και απολυμαντικά τζελ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα φαρμακεία και σε πολλά σούπερ μάρκετ στο βόρειο τμήμα της χώρας. Έτσι, σύντομα εμφανίστηκαν και οι απατεώνες, οι οποίοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προς όφελός τους.

Χθες το πρωί, ένας χρήστης πωλούσε μια φιάλη αντιβακτηριδιακού διαλύματος έναντι 300 ευρώ στον ιστότοπο Ebay! Για ένα απολυμαντικό για βρέφη, οι τιμές ξεκινούσαν από 240 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ