0 ΣΧΟΛΙΑ

Ιταλία: Θεραπεύτηκε η πρώτη ασθενής που νόσησε με κοροναϊό στη χώρα

Πλήρως θεραπευμένη είναι η πρώτη ασθενής που είχε νοσήσει στην Ιταλία. Πρόκειται για μια Κινέζα τουρίστρια 65 ετών, η οποία είχε εισαχθεί στο τέλος του περασμένου μηνός στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Αιώνιας Πόλης.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι και ο σύζυγός της είναι, πλέον, αρνητικός στον ιό. Από την μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν μεταφερθεί σε δωμάτιο και σχετικά σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, η Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τις περιφέρειες Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας και Καμπανία στον Νότο να κλείνουν προσωρινά τα σχολεία τους, έστω κι αν στις περιοχές τους δεν υπάρχουν κρούσματα κοροναϊού.

Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το Σάββατο, για έκτακτες παρεμβάσεις καθαρισμού. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περιφέρεια Μάρκε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σχολίασε ότι με τον τρόπο αυτόν δημιουργούνται προβλήματα, διότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης με τις διάφορες περιφέρειες της χώρας ώστε να γίνονται συντονισμένες παρεμβάσεις.

Οι νεκροί στην Ιταλία έφτασαν σήμερα στους δώδεκα καθώς κατέληξε ένας ακόμα ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό. Ήταν 69 ετών.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ