1 ΣΧΟΛΙΑ

Εξαντλήθηκαν οι μάσκες στη Θεσσαλονίκη

Πανικοβλημένος ο κόσμος αγόρασε όλα τα αποθέματα

«Εξαφανίστηκαν» οι χειρουργικές μάσκες προσώπου στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τον νέο κοροναϊό, μετά και το πρώτο κρούσμα του ιού που επιβεβαιώθηκε στην συμπρωτεύουσα.

Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Άννα Σιδηροπούλου αποδίδει το γεγονός σε αδικαιολόγητο, όπως τονίζει, πανικό των πολιτών.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιδηροπούλου, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μάσκες ουσιαστικά δεν προφυλάσσουν από τίποτα, διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς· όχι κάτι άλλο».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
marv - 27/2/2020 10:31

Από αυτές με τη φάτσα του πιστολέρο δεν έχει μείνει απόθεμα από το 2018;

ΕΠΟΜΕΝΟ