0 ΣΧΟΛΙΑ

Το Νέο Δελχί η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο

Οι ινδικές και οι κινεζικές πόλεις κυριαρχούν στη συγκεκριμένη λίστα. Μόνο η Βοσνία ψηλά από τις ευρωπαϊκές χώρες

Το Νέο Δελχί στην Ινδία ήταν το 2019, για δεύτερη συναπτή χρονιά, η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου.

Αυτό σύμφωνα με μια οργάνωση με έδρα της την Ελβετία, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για την ποιότητα του αέρα παγκοσμίως.

Η Ινδία ήταν επίσης η χώρα με τις 21 από τις 30 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο, ανέφερε η οργάνωση IQ AirVisual στην έρευνά της, η οποία επικεντρώθηκε στο ποσοστό των μικροσωματιδίων ΡΜ2.5 σε μεγάλες αστικές περιοχές.

Η έρευνα μέτρησε την συγκέντρωση των τοξικών μικροσωματιδίων ΡΜ2.5, που είναι μικρότερα σε διάμετρο από 2,5 μικρόμετρα (μm) και μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες.

Ο τοξικός αέρας της ινδικής πρωτεύουσας προκαλείται από τα οχήματα και από τις βιομηχανικές εκπομπές, από την σκόνη στα εργοστάσια, από τον καπνό από την καύση των απορριμμάτων και από τα υπολείμματα από τις γεωργικές καλλιέργειες στις γειτονικές εκτάσεις.

Πλέον μολυσμένη πόλη στον κόσμο είναι η ινδική Γκουρουγκράμ και ακολουθεί η Γκαζιαμπάντ επίσης στην Ινδία. Στην τρίτη θέση η Φαϊσαλαμπάντ στο Πακιστάν. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επτά ινδικές πόλεις, δύο πακιστανικές και η Χοκάν της Κίνας. Γενικότερα Ινδία και Κίνα έχουν κατέχουν τη συντριπτική πλειονότητα με μολυσμένες πόλεις.

Η πλέον μολυσμένη ευρωπαϊκή πόλη είναι το Λούκαβατς στη Βοσνία που βρίσκεται στην 92η θέση ενώ στο νο. 102 βρίσκεται το Ζιβινίτσε επίσης στη βαλκανική χώρα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ