0 ΣΧΟΛΙΑ

BCL: Οι πρωταθλητές του 2018 μπορούν να γίνουν η πρώτη ομάδα με δύο τρόπαια στην κατοχή τους

Στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA δημοσιεύτηκε ένα αφιέρωμα και για την ΑΕΚ τονίζεται ότι μπορεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2018

Ως γνωστόν, εδώ και λίγο καιρό, έχει ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων στο Basketball Champions League και πλέον η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Βόννη στους «16», με πλεονέκτημα έδρας. Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, έχει δημοσιευτεί ένα θέμα, στο οποίο έχει μπει βαθμολογία και στις 16 ομάδες που έχουν περάσει στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Στο σχετικό κείμενο, αναφέρονται τα εξής: «Η Κανονική Περίοδος ανήκει στο παρελθόν και τώρα είναι η στιγμή να συνοψίσουμε όσα συνέβησαν σ' αυτή. Αλλά με έναν τρόπο που θυμίζει σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσουμε βαθμους σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε πριν σκρολάρετε για να βρείτε την ομάδα σας. Αν αυτό είναι ένα τρίμηνο σε σχολείο ή πανεπιστήμιο ή οπουδήποτε, θα πρέπει να έχεις περάσει τις εξετάσεις για να πας στο επόμενο επίπεδο. Επομένως, και οι ομάδες για να πάρουν καλό βαθμό θα πρέπει να έχουν προκριθεί στα Play-Offs. Αν δεν είναι εκεί, απέτυχαν. Υπάρχουν συνολικά 16 βαθμοί F στους ελέγχους μας. Επίσης, οι ομάδες είναι ταξινομημένες αλφαβητικά, κι έτσι γίνονται δύο τα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν σκρολάρετε, (1) αν η ομάδα σας δεν συνεχίζει πέρα από την Κανονική Περίοδο, πήρε F, και (2) η AEK αναγράφεται πρώτη γιατί λέγεται AEK, κι όχι γιατί είναι το αγαπημένο παιδί των δασκάλων. (Ακόμη κι αν είναι, μην το πείτε σε κανέναν). Η εισαγωγή μάλλον είναι πολύ μεγάλη. Συγγνώμη. Πάμε».

Εν συνεχεία, γίνεται αναφορά σε κάθε ομάδα ξεχωριστά και για την ΑΕΚ τονίζονται τα παρακάτω: «AEK: Ρεκόρ Κανονικής Περιόδου: 9-5. Βαθμός: B+. Οι πρωταθλητές του 2018 μπορούν να γίνουν η πρώτη ομάδα με δύο τρόπαια του Basketball Champions League στην κατοχή τους, γιατί είναι πραγματικά δυνατοί και προσαρμόστηκαν με την απώλεια του Χάουαρντ Σαντ-Ρος με την προσθήκη του πεπειραμένου Νίκου Ζήση. Δεν πήραν A απλώς και μόνο γιατί δεν θα έχουν αβαντάζ έδρας στα Προημιτελικά και το πλεονέκτημα της έδρας είναι κάτι που πραγματικά θες να έχεις, όταν είσαι η ΑΕΚ. Όσοι είχαν βρεθεί στο Final-4 του 2018 ξέρουν για τι πράγμα μιλώ».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ