0 ΣΧΟΛΙΑ

Ιατροδικαστής για το 11 μηνών βρέφος: Πρώτη φορά βλέπω τέτοιες κακώσεις σε βρέφος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος διενήργησε νεκροψία στο 11 μηνών βρέφος το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και απνοϊκό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μίλησε σχετικά με τα ευρήματα που ανακάλυψε.

Όπως είπε «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι οι ιστολογικές εξετάσεις που αναμένονται θα δείξουν την αιτία θανάτου η οποία για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστη.

Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά του διαμερίσματος στου Ζωγράφου, όπου έμενε το βρέφος με τους Σύρους γονείς του και ένα ζευγάρι που τους φιλοξενούσε, προκειμένου να έχουν μια αποκρυσταλλωμενη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε.

Η μητέρα  του παιδιού από την πλευρά της είπε οτι το βρέφος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, ελάμβανε βαριά αγωγή (υπόθετα η λήψη των οποιων γινόταν με ένα ειδικό εξάρτημα) και εκεί αποδίδουν οι γονείς τις κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστης επισημαίνοντας οτι η κατάσταση του παιδιού τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είχε επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να παθαίνει σπασμούς γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την λήψη της αγωγής καθώς το βρέφος αντιστεκόταν.

Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στον πατέρα του βρέφους και τον φίλο της οικογένειας που έγιναν καθώς οι δύο άνδρες κρίθηκαν ύποπτοι ίσως λύσουν το μυστήριο. Βέβαια, η πρώτη εικόνα απο την εξέταση και των ανδρών αλλά και των αλλων δύο παιδιών της οικογένειας και του παιδιού του φιλικού ζευγαριού, δεν έδειξαν κακοποίηση όμως η επιστημονική έρευνα λένε οι αξιωματικοί του Ανηλίκων θα δώσει ξεκαθαρη εικόνα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ