0 ΣΧΟΛΙΑ

Νέες συλλήψεις Ερντογάν: 228 άτομα κατηγορούνται ως υποστηρικτές του Γκιουλέν

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις… εκκαθαρίσεις καθώς τέσσερα χρόνια μετά τον αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 συνελήφθησαν σήμερα 228 άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για δεσμούς με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από το πραξικόπημα.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα την σύλληψη 157 ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβάνονται 101 αξιωματικοί εν υπηρεσία, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζει το Anadolu. Η επιχείρηση αυτή των αρχών είχε έδρα την επαρχία της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, και επεκτάθηκε σε 43 επαρχίες.

Σε ξεχωριστή τους έρευνα, οι εισαγγελείς στην πρωτεύουσα Άγκυρα έδωσαν εντολή για την σύλληψη 71 ανθρώπων στο πλαίσιο έρευνας που έχει στόχο φερόμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι 33 από τους οποίους είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι του υπουργείου, σύμφωνα με το Anadolu.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατά το οποίο περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ