0 ΣΧΟΛΙΑ

Τραμπ σε Ερντογάν: Να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή στη Λιβύη - Βρείτε τα με την Ελλάδα

Οι δυο άντρες μίλησαν τηλεφωνικά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαν Ντίρι,  οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μέσω Tweet έγραψε, ότι ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε πως η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίρι, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, «το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Τραμπ, ωστόσο, έστειλε ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν σχετικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε με νόημα πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή στη Λιβύη, «φωτογραφίζοντας» έτσι και την τουρκική πλευρά που έχει στείλει στη χώρα προς ενίσχυση των δυνάμεων του Σάρατζ όπλα αλλά και στρατιώτες.

Η τουρκική προεδρία από την πλευρά της δίνει τη δική της οπτική για τη συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν. Με ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις δύο χώρες να επιλύσουν τις διαφορές τους που πηγάζουν από την Ανατολική Μεσόγειο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ