0 ΣΧΟΛΙΑ

Δημητρούλιας: Το μυαλό μας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Τι ειπώθηκε από τους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου: 

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Έχουν τον σεβασμό μου από την σημερινή τους απόδοση. Όπως είχα πει στους παίχτες μου μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου, για μένα ήταν ένα πλασματικό αποτέλεσμα γιατί ο ΠΑΟΚ απαρτίζεται από αθλητές που είναι σμιλευμένοι μέσα στο άθλημα και ξέρουν να διεκδικούν το αποτέλεσμα ή να εντοπίζουν τις αδυναμίες του αντιπάλου, μαζί πάντα με τον προπονητή τους. Σήμερα ήταν πολύ εύστοχοι στον τρόπο που διαχειρίστηκαν το παιχνίδι.

Από τη δικιά μας πλευρά το γεγονός ότι το ματς με τον Ολυμπιακό είναι τόσο κοντά και τόσο κρίσιμο, σίγουρα μας αποσυντόνισε ως προς το πόσο συγκεντρωμένοι θα πρέπει να είμαστε στο σημερινό παιχνίδι. Σαν προπονητής το κρίνω πολύ λογικό. Όλοι μας κάναμε λάθη στον τρόπο που προετοιμαστήκαμε γι’ αυτόν τον αγώνα και σε συνδυασμό με την εξαιρετική ατμόσφαιρα – σήμερα υπήρχε φανταστική ατμόσφαιρα και για πολλά παιδιά είναι η πρώτη φορά που το ζουν αυτό- και δημιούργησε ίσως και ένα επιπρόσθετο εκνευρισμό. Δεν ήμασταν αρκετά to the point για ένα τόσο καλό αντίπαλο όπως ο σημερινός ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πρέπει να συγχαρώ και τη ομάδα μου γιατί πήραμε τους 2 βαθμούς, γιατί είναι ένα στοιχείο που στο παρελθόν μας είχε στοιχίσει σε παιχνίδια που κρίνονταν στα τελευταία λεπτά και χάναμε με ένα ή δύο βαθμούς.

Συνεχίζουμε να είμαστε αήττητοι και αυτό στην πορεία του δεύτερου γύρου θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Τετάρτης γιατί είναι ένα από τα δύο ματς που θα κρίνουν ένα τίτλο. Είμαστε προσηλωμένοι απολύτως σε αυτόν τον αγώνα.

Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα γιατί έπρεπε να μπούμε σε ένα κοινό mindset. Τα παιδιά από εθνική ήρθαν από αποτυχία, που όσο και να ναι τα επηρέασε αρνητικά. Δεν είχαμε τη δυνατότητα αυτή την περίοδο να κάνουμε δυνατά φιλικά. Οπότε βγήκαμε από τον ρυθμό που είχαμε αποκτήσει στο τέλος του πρώτου γύρου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα σχεδιασμό με τους συνεργάτες μου για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στην πορεία. Μετά τα ματς του κυπέλλου έχουμε πολύ γρήγορα τα ευρωπαϊκά ματς με μία δύσκολη ομάδα. Συνεπώς θα πρέπει να κρατήσουμε μια καλή φόρμα σωματικά και πνευματικά.

Είναι “ευλογία” αυτό το ματς σήμερα για το πως πιθανόν να εμφανιστούμε την Τετάρτη. Θα μπορούσαμε τη σημερινή μας απόδοση να την έχουμε την Τετάρτη που εκεί θα την πληρώναμε πιο ακριβά. Θα μας κάνει καλό αυτό το παιχνίδι και η απόδοση του ΠΑΟΚ -γιατί πάντα η απόδοση του αντιπάλου σε κάνει καλύτερο όταν είναι σπουδαία- για το πως θα εμφανιστούμε την Τετάρτη”.

Ακόμα, ο αθλητής της ΑΕΚ Στάθης Ζαμπούνης τόνισε ότι:

Να δώσω με τη σειρά μου συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Όποιοι το παρακολούθησαν ήταν ένα καλό θέαμα. Ήταν ανταγωνιστικό παιχνίδι. Σίγουρα η διακοπή που υπήρχε μετά το τέλος του πρώτου γύρου, δεν είναι απλό να το διαχειριστείς. Είχαμε αρκετούς παίκτες οι οποίοι γύρισαν μόλις την Δευτέρα μετά από πολλές μέρες στην Εθνική. Όλο αυτό ήταν για μας μία πρόκληση. Δουλέψαμε καλά αλλά σήμερα δεν είχαμε τα απαιτούμενα επίπεδα συγκέντρωσης.

Ωστόσο θα συμφωνήσω ότι το σημερινό παιχνίδι είναι ευλογία γιατί πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό τεστ για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης. Εκτός από το τεστ ήταν σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα γιατί διακυβέβονταν 2 βαθμοί απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο, έμπειρο, διαβασμένο. Οι παίκτες του πρωταγωνιστούν στην Α1 πολλά χρόνια τώρα.

Σε καμία περίπτωση δεν τους υποτιμήσαμε απλά χάσαμε κάποια στιγμή τη συγκέντρωση μας.

Πάντα όταν παίζεις μπροστά σε μία ωραία ατμόσφαιρα είναι ένα συν για μας. Όσοι είμαστε πάνω από ένα χρόνο στην ΑΕΚ το έχουμε συνηθίσει. Ειδικά σήμερα μας έκανε θετική εντύπωση η σημερινή παρουσία των φιλάθλων διότι γνωρίζαμε ότι υπήρχε άλλος αγώνας εκείνη την ώρα. Πήραμε και από κει βοήθεια για τους 2 βαθμούς.

Δεν είμαστε άπειροι και οι απαιτήσεις του κόσμου είναι δεδομένες. Η ομάδα έχει κάνει ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα, ξεκινώντας από τη διοίκηση της. Περνώντας στους προπονητές και στους παίκτες κάθε μέρα κοπιάζουμε πολύ για να το φέρουμε εις πέρας.

Η ΑΕΚ έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα, έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό staff”.

ΑΡΓΥΡΩ ΦΛΟΥΡΗ


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ