24 ΣΧΟΛΙΑ

Ζήσης: Το ήθελε η μοίρα, να κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ

Ο Νίκος Ζήσης με ένα συγκινητικό γράμμα, μίλησε στον κόσμο της ΑΕΚ για την μεγάλη επιστροφή του.

O Νίκος Ζήσης, μιλάει στην ψυχή του Ενωσίτη με ένα γράμμα για την επιστροφή του στην Βασίλισσα!

Αναλυτικά το γράμμα του Νίκου Ζήση:

«Φίλοι της ΑΕΚ...», γράφει ο Νίκος...

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι, ότι έγιναν όλα πολύ ξαφνικά. Εισπράττω τόση αγάπη στα σόσιαλ μίντια από σας, με μηνύματα κλπ, που προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω και να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου. Παρότι δεν το κρύβω, ότι κι άλλες φορές είχα την επιθυμία  να επιστρέψω, διότι έγιναν και κουβέντες στο πρόσφατο παρελθόν με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, κάπου το καταχώνιασα στο μυαλό μου. Κάπου το άφησα πίσω. Κάπου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι μάλλον δεν... Κι όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Μέχρι που έλαβα το τηλεφώνημα από τον Γιώργο Χήνα και φυσικά αργότερα από τον Κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου την περασμένη Τετάρτη. Κι όλα πήραν το δρόμο τους.

Έχω λάβει πολλά μηνύματα από τον κόσμο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου, που με καλωσορίζουν πίσω, με τέτοιο τρόπο. Είμαι ακόμα σαστισμένος. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω, ότι έρχομαι πίσω, στην Ελλάδα, και δη στην ΑΕΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αγγελόπουλο, που με παίρνει πίσω. Η δική του συμβολή ήταν τεράστια στο να έρθω. Ξέρετε, δεν ήταν καθόλου εύκολο να έρθω άμεσα. Είχα συμβόλαιο. Γεγονός είναι, ότι η δική μου θέληση, η δική μου επιθυμία έπαιξαν ρόλο στο να λύσω τόσο γρήγορα το συμβόλαιό μου με τη Μπανταλόνα, και να επιστρέψω στην πατρίδα. Κάπου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι δεν θα ξαναγυρίσω. Αλλά γυρίζω. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το τηλεφώνημα και όσα είπα με τον Κόουτς Παπαθεοδώρου. Θέλω να ευχαριστήσω και τη Διοίκηση της τέως Ομάδας μου, η οποία δεν στάθηκε εμπόδιο στα «θέλω» μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι γεμάτος συναισθηματικά μ’ αυτό, που συνέβη. Σαν να το περίμενα τελικά. Ενημέρωσα την οικογένειά μου άμεσα γι’ αυτή την εξέλιξη. Και είπαμε «πάμε». Το κίνητρο υψηλό. Σε μία ομάδα με μόνιμα υψηλούς στόχους. Διότι καλά όλα. Καλό το συναίσθημα. Χρειάζεται και κίνητρο. Έχω μάθει να διεκδικώ στα ψηλά. Αυτό γίνεται στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όμως να συγκεντρωθώ τώρα στον στόχο. Να συγκεντρωθώ στις υποχρεώσεις της ομάδας, αρχής γενομένης -πρώτα ο Θεός- από την αναμέτρηση με Μπούργος στην Ισπανία. Θέλω να προσπαθήσω να αφομοιώσω άμεσα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Η εμπειρία μου θα με βοηθήσει σ’ αυτό. Επίσης, γνωρίζω καλά πολλούς παίκτες της ομάδας. Γνωρίζω καλά και τη φιλοσοφία του κόουτς. Θεωρώ, ότι μπορώ να βοηθήσω άμεσα ώστε να διεκδικήσουμε μια γρήγορη πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL και να πάμε στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και να αγγίξουμε τους στόχους μας.

Ξέρω, ότι η επιστροφή μου στην ΑΕΚ συνιστά ένα χαρμόσυνο γεγονός, που με κάνει και εμένα πολύ υπερήφανο. Έχουμε δουλειά να κάνουμε όμως. Καλές οι αναμνήσεις από το παρελθόν, από τους αγώνες, από τις επιτυχίες. Όμως, πάντα υπάρχει κίνητρο. Πρέπει να φέρουμε νέες επιτυχίες στον οργανισμό ΑΕΚ και κυρίως για τον κόσμο της ΑΕΚ.

Και θέλω να πω κι άλλη μια αλήθεια. Είχα ξαναμιλήσει με την ΑΕΚ, και τον κύριο Αγγελόπουλο παλιότερα.  Ήταν το 2015. Όμως, δεν ήμουν έτοιμος τότε. Ήθελα να παίξω Ευρωλίγκα. Το περασμένο Καλοκαίρι με προσέγγισε ξανά η ΑΕΚ. Τώρα, που το σκέφτομαι, μου φαίνεται, ότι δείλιασα τότε. Δεν ήμουν σίγουρος, ότι έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. Τελικά... μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη... τα καταφέραμε την τρίτη... Ένιωσα, ότι είναι αυτό, που θέλω να κάνω τώρα.  Όλα έγιναν γρήγορα όπως είπα. Το «θέλω» μου σε απόλυτη συνάρτηση με τους μεγάλους στόχους της ΑΕΚ έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Ανδρώθηκα σ’ αυτή την Ομάδα. Το έχω πει πολλές φορές. Έρχομαι όμως πίσω διότι είναι υψηλό το κίνητρο. Οι στόχοι μεγάλοι. Κόντρα σε σπουδαίες ομάδες παντού. Η ΑΕΚ έχει την εμπειρία και τη δυναμική να φτάσει σε νέες μεγάλες επιτυχίες.

Το ΄θελε και η μοίρα να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Στην ΑΕΚ, που ξεκίνησα. Επαγγελματικά. Κάποια στιγμή είχα ανάμεικτα συναισθήματα μέσα μου στο παρελθόν. Τώρα ένιωσα, ότι η καρδιά μού είπε «ήρθε η ώρα».  Είμαι σε καλή κατάσταση. ‘Ήρθα στην ΑΕΚ  αφήνοντας ένα δύσκολο Πρωτάθλημα, αλλά και το Eurocup. Σας είπα όμως. Η ΑΕΚ έχει ξανά υψηλούς στόχους, όπως παλιά. Και στις εγχώριες διοργανώσεις και στο BCL. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Ομάδας της καρδιάς μου. Είπα «ήρθε η ώρα να επιστρατευτώ». Να βοηθήσω κι εγώ.

Πάντα παρακολουθούσα την ΑΕΚ και την πορεία της. Παρακολουθώ γενικά ό,τι έχει να κάνει με μπάσκετ. Έχω πλήρη εικόνα. Γνωρίζω φυσικά για την κομβική παρουσία του Σαντ Ρος στην ΑΕΚ. Όμως, το να σου ζητά η ΤΣΣΚΑ, μία από τις τρεις-τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έναν παίκτη σου είναι τιμή. Μετά ήρθε και ο τραυματισμός του Γκίκα. Το καλό είναι, ότι σε δύο μήνες, ο Νίκος θα είναι πίσω. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα στην ΑΕΚ, αλλά η Ομάδα έχει πολύ καλό προπονητή, έχει εμπειρία, έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Ξέρω καλά να διεκδικώ μεγάλους στόχους. Ξέρω τι χρειάζεται από μένα η Ομάδα. Για ό,τι χρειαστεί από μένα η Ομάδα είμαι εδώ να βοηθήσω. Και επαναλαμβάνω. Η ΑΕΚ έχει μεγάλες δυνατότητες.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε... Μαζί και με τον κόσμο μας. Ακούγεται κλισέ, αλλά ο κόσμος της ΑΕΚ είναι το κάτι άλλο. Όταν έρχονται οι οπαδοί της ΑΕΚ μαζικά το γήπεδο, η ενέργεια, που δίνουν στην ομάδα είναι απίστευτη. Ο κόσμος της ΑΕΚ κάνει τη διαφορά. Την έχω ζήσει αυτή την κατάσταση παλιά ως παίκτης. Την έχω ζήσει και ως αντίπαλος. Και πρόσφατα. Στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, πέρυσι, στον αγώνα με Μπάμπεργκ. Τους καλώ όλους να είναι κοντά μας. Θα δώσουμε όλοι τα πάντα στους τρεις τελευταίους αγώνες του Ομίλου στο BCL. To νέο σύστημα διεξαγωγής είναι πιο δίκαιο. Πρέπει να βγούμε πρώτοι. Μπορούμε ακόμα. Να ζήσουμε όλοι μαζί στιγμές, όπως εκείνες, στο Γαλάτσι. Με το... τρελό καλάθι με Εφές. Θα έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές. Κι ας βάλει άλλος το νικητήριο καλάθι. Εκείνη η στιγμή δεν βγαίνει από το μυαλό μου. Με σημάδεψε ξέρετε. Ελάτε ΟΑΚΑ, αλλά κι όπου παίζουμε, φίλοι μου...

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας γι’ αυτή την απίστευτη υποδοχή... Με συγκινήσατε...».

Πηγή: aekbc.gr 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
28panko - 18/1/2020 16:27

Μάλλον ήρθες για να σηκώσεις και τις 3 κούπες!!!!!!!!

damianosm - 18/1/2020 11:55

Απίστευτα λόγια, μας συγκίνησες Νίκο, αυτή είναι η ΑΕΚ που όλοι ονειρευόμαστε, αυτή η ομάδα που όταν αποπνέει υγεία σε συγκλονίζει και γράφει απίστευτες σελίδες ιστορίας. Όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα σε αυτούς του μοναδικούς ανθρώπους που έχουμε την τιμή και την χαρά να φοράνε το έμβλημα μας. Μάκη ευχαριστούμε, ολόψυχα, δεν θα σταματήσω να το γράφω.

DytikosATHENS37 - 18/1/2020 11:54

Καλημέρα αδέρφια.πρεπει να αναγνωρίσουμε κ την συμβολή του ηλια γιατι αυτο αποδεικνύει οτι γουστάρει πραγματικά κι αυτος την ομαδα κ οχι απλα να ειναι ενας προπονητής. Ζηση πάντα σε σεβομουν κ ανεβάζεις επίπεδο την ομαδα μας με την επιστροφή σου μακαρι ολα να πανε καλα κ να σηκωσεις πολλες κουπες εδω.

AkadimiaPlatona21 - 18/1/2020 07:28

ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΕΤΟΙΟ ΓΡΑΜΜΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΝΙΩΣΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΣ ! ΜΟΝΟ Η ΑΕΚ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ! ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΡΩΤΑΣ !!!

billaros21original - 18/1/2020 06:26

... δάκρυα χαράς !!! Γειά σου Προεδραρα μας !!!

Apostolis_AEKAPA - 18/1/2020 06:11

Νικόλα όλα όσα είπες αντικατοπτριζουν μια έννοια : Α. Ε. Κ.!!!!!

xaretis82 - 18/1/2020 02:38

Αυτα ειναι! Αν εχουμε αλλους 3 "Ζησηδες" και 6000 κοσμο σε καθε ματς χτυπαμε και πρωταθλημα! Παμε ΑΕΚΑΡΑ μου!

ghad - 18/1/2020 02:27

Τι αλλο πρεπει να γινει και να ειπωθει για να ειμαστε στις εξεδρες;Παμε ρε αλανια να σηκωσουμε τον ενδοξο δικεφαλο αετο στη στρατοσφαιρα!

SoloAek21 - 18/1/2020 01:18

Αργησες αλλα οπως ειδες εμεις σε περιμεναμε... Καλως ηρθες και παλι στο σπιτι σου την ΑΕΚΑΡΑ μας

Dogtorass21 - 18/1/2020 01:15

Από την μεγάλη στεναχώρια με τη φυγή Ρος,μεγαλύτερη χαρά τώρα με την επιστροφή του Νικόλα!!!Τι είσαι μωρή αρρώστια ΑΕΚΑΡΑ!! Γεια σου Μάκαρε γίγαντα!!

ottoman21r - 18/1/2020 01:09

Να μας... Ζήσης!

alex - 18/1/2020 01:07

Σε λατρεύουμε ρε Νικόλα. Μπορεί να πέρασαν 15 χρόνια από τότε που έφυγες, αλλά είχες ριζώσει για πάντα στη καρδιά μας. Και να που η μοίρα μας ενώνει ξανά ,να βοηθήσει ο καθένας από το πόστο του την Βασίλισσα να κατακτήσει ξανά κορυφές . Θα είμαστε όλοι μαζί πια Νίκο μας!!

aris1924 - 18/1/2020 00:45

Η σημαία ξανά στον ιστό της! Μάγκικα και ΑΕΚτζήδικα!

ake. - 18/1/2020 00:45

Ξυπνησα με ενα πλατυ χαμογελο διαβαζοντας πως θα ρθεις κ τωρα πεφτω για υπνο με δακρυα συγκινησης.. Σου ειχα παντα ΤΕΡΑΣΤΙΑ αδυναμια γιατι εχω μαθει να κοιταω και περα απο τον αθλητη.. Παντα σωστος σε ολα σου αλλα νομιζω η αποφαση αυτη που πηρες ειναι η καλυτερη της καριερας σου! Καλωσηρθες σπιτι σου Νικο!

inzaghi9 - 18/1/2020 00:22

Μετά από δύο αρνήσεις και τον υψηλό επαγγελματισμό που διακρίνει αυτόν τον παικταρά σε όποια γωνία της Ευρώπης έχει αγωνισθεί, δεν πίστευα ότι θα τον βλέπαμε ξανά στην ΑΕΚ.


Είναι τρομερό να διαβάζω τέτοια κατάθεση ψυχής και συναίσθημα από έναν άνθρωπο που ζυγίζει πάντα με το μυαλό τις αποφάσεις του. Το γεγονός ότι βρήκε το κίνητρο για να επιστρέψει αποτελεί την... Συνέχεια μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΑΕΚ επιστρέφει ολοταχώς στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αν τυχόν δε το έχει πάρει χαμπάρι κανείς!


Ανυπομονώ να δω τα επόμενα ματς της ομάδας για έναν έξτρα λόγο πλέον. Μακάρι να ξαναπανηγυρίσεις τίτλους μαζί μας Νίκο, καλώς ήρθες!

nemesis21 - 18/1/2020 00:11

Φοβερός και τρομερός ο Νικόλας!

Καλώς Όρισες σπίτι σου!

kormike85 - 17/1/2020 23:58

ο Γαυρος έχει τον Σπανούλη. Ο βάζελος είχε τον Διαμαντίδη. Η ΑΕΚΑΡΑ μας έχει πλέον τον Νίκο. wellcome back!!

taxiss21 - 17/1/2020 23:17

Καλως τον ΑΕΚΑΡΑ Νικο Ζηση!!

skantzo21 - 17/1/2020 22:58

Νικόλα όταν δίνεις (το είναι σου) τότε θα πάρεις (αγάπη), έτσι γίνεται στην ομάδα μας.

an0nymous - 17/1/2020 22:53

Σ'αγαπάμε αρχηγέ!

aiantas21 - 17/1/2020 22:49

Νικόλα καλώς ήρθες στο σπίτι σου... με ανατρίχιασες ρε μπαγάσα... ΜΟΝΟ ΑΕΚ!!

panoshalkida21 - 17/1/2020 22:46

Αμάν Νίκο με τρέλανες,από χτες το βράδυ πετάω από τη χαρά μου και σε βλέπω στα κιτρινόμαυρα!!!! Καλώς γύρισες σπίτι σου!!!

ORIGINALE_21 - 17/1/2020 22:41

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής..Και εμείς είμαστε συγκινημένοι που γύρισες Νικόλα μου στην ΑΕΚαρα μας!!

ΕΠΟΜΕΝΟ