0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Lady Gaga μίλησε ανοιχτά για την μάχη της με την κατάθλιψη και την ινομυαλγία

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση

Η Lady Gaga βρέθηκε καλεσμένη της Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία μίλησε ανοιχτα για τα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η τραγουδίστρια συνάντησε την Όπρα στην Φλόριντα στην εκπομπή της «Oprah’s 2020 Vision: Your Life in Focus tour» με το οποίο θα βρεθεί σε όλες τις ΗΠΑ

«Έχω προβλήματα ψυχικής υγείας, παίρνω πολλά φάρμακα καθημερινά για να τα βγάλω πέρα», παραδέχθηκε η ηθοποιός. Όπως είπε όλα ξεκίνησαν από τον βιασμό της από κάποιον που γνώριζε από την εφηβεία της. «Με βίασε όταν ήμουν 19 και εξαιτίας αυτού ανέπτυξα μετατραυματικό στρες, το οποίο δεν ξεπέρασα ποτέ».

Παράλληλα, μίλησε και για το σοβαρό πρόβλημα της ινομυαλγίας που αντιμετωπίζει, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, διάχυτη ευαισθησία αλλά και άλλα γενικά συμπτώματα όπως διαταραχή του ύπνου και του συναισθήματος..

Στη διάρκεια της συζήτησης με την Όπρα Γουίνφρεϊ, η Lady Gaga αποκάλυψε πως λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή σε καθημερινή βάση: «Δεν παίρνω ναρκωτικά, ούτε παυσίπονα. Παίρνω αντικαταθλιπτικά». Κατονόμασε, μάλιστα, ορισμένα από τα φάρμακα που παίρνει, διευκρινίζοντας πως δεν τα συνιστά σε κανέναν.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε στην Όπρα πως ακόμη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξή τους, εκείνη την στιγμή, πονούσε πολύ σε όλο της το κορμί.

«Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι ότι έχω βρει μέσω της νευροφυσικής έρευνας που έχω κάνει με τους γιατρούς μου ότι η ινομυαλγία μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία», δήλωσε η Gaga. «Και η ψυχική υγεία έχει να κάνει με την υγεία του σώματός μας και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει να την αγνοεί κανείς».

Τόνισε, παράλληλα, πως παραμένει δυνατή και ότι θα συνεχίσει να μοιράζεται με τον κόσμο τις εμπειρίες της για ένα «καλύτερο μέλλον» για όλους, ενώ αποκάλυψε ότι φέτος θα ξεκινήσει μια προσπάθεια με πολλούς επιστήμονες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Όπως είπε μάλιστα θα ήθελε κάποια στιγμή να ενταχθεί και στα σχολεία μάθημα ψυχικής υγείας.

«Πρέπει να μαθαίνουν για το, εγκέφαλο και την καρδιά, αλλά και το μυαλό και το σώμα μας και την σύνδεσή τους. θέλω να υπάρχει κάποιος σε κάθε σχολείο που θα μπορεί κανείς να απευθυνθεί αν χρειάζεται βοήθεια. Την ίδια στιγμή είναι απαραίτητο σε κάθε σχολείο να μαθαίνεις την σημασία της καλοσύνης αλλά και σχετικά με την κατάθλιψη», τόνισε.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ