0 ΣΧΟΛΙΑ

Ισπανία: Παράτυπος μετανάστης ρίχτηκε στις φλόγες κι έσωσε τη ζωή ενός ανάπηρου άντρα (ΦΩΤΟ)

Τώρα εξετάζεται η χορήγηση άδειας παραμονής

Ένας παράνομος μετανάστης στην Ισπανία έσωσε την τελευταία στιγμή τη ζωή ενός άντρα, ο οποίος καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο είχε εγκλωβιστεί σε μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον δεύτερο όροφο κτιρίου. Τώρα, οι αρχές της Ισπανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής στον μετανάστη από τη Σενεγάλη.

Ο πλανόδιος πωλητής Γκόργκουι Λαμίνε Σόου περπατούσε στην πόλη Ντένια την Παρασκευή όταν άκουσε φωνές. Έσπευσε στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν μαύρο καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο κτιρίου. «Μου είπαν ότι ένας άνδρας είναι παγιδευμένος στο διαμέρισμα», διηγήθηκε ο 20χρονος μετανάστης. «Δεν το σκέφτηκα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω».

Ο νεαρός σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και μπήκε στο διαμέρισμα. Έβαλε τον άνδρα στους ώμους του και κατάφερε να τον κατεβάσει στον δρόμο από μία σκάλα την οποία τοποθέτησε γείτονας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας που διασώθηκε ονομάζεται Άλεξ Κοντέλι Γουέμπστερ και είναι 39 ετών.

«Αν ο Γκόργκουι δεν είχε σπεύσει να σώσει τον Άλεξ, τότε αυτός δεν θα είχε γλιτώσει. Ο Γκόργκουι του έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή», δήλωσε η Ρομπέρτα Έτερ, μία γειτόνισσα του θύματος.

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο ο νεαρός Σενεγαλέζος, που ζει με τη σύντροφό του και την επτά μηνών κόρη τους, τρόμαξε ότι θα του κατασχέσουν τα προϊόντα του καθώς όπως είπε «αν μου τα πάρουν, δεν θα φάμε αύριο». Αφού βεβαιώθηκε ότι ο άνδρας που έσωσε είναι καλά, έφυγε από το σημείο. Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στον Σόου άδεια παραμονής. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ