0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Ισινμπάγεβα πήρε θέση για τον αποκλεισμό των Ρώσων

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι αθλητές αποκλείστηκαν για τέσσερα χρόνια από κάθε αθλητικό γεγονός. Έτσι οι Ρώσοι αθλητές δε θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ενώ η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δε θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Γι΄αυτό το θέμα πήρε θέση η Γέλενα Ισινμπάγεβα.

Αναλυτικά: 

«Χθες έκλεισα το κινητό μου μετά την απόφαση του συμβουλίου του WADA. Δε θα μπορούσα να πώ ότι ήταν έκπληξη αυτή η απόφαση. Κανείς δεν ήλπιζε για ένα θετικό αποτέλεσμα μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από δύο εβδομάδες.

Οι κυρώσεις είναι σκληρές, άδικες και δολοφονικές προς τον ρωσικό αθλητισμό. Για να δεχτούμε τα πράγματα όπως είναι ή να αμφισβητήσουμε την απόφαση στο CAS, θα αποφασίσουμε συλλογικά. Σύντομα θα έχουμε το συμβούλιο της RUSADA, του οποίου η απόφαση για το θέμα θα αποτελέσει αφετηρία για την δράση μας.

Η επιτροπή αθλητών του WADA πριν από τη λήψη αποφάσεων από την εκτελεστική επιτροπή κλήθηκαν να αποκλείσουν όλους τους Ρώσους αθλητές και να μην αγωνιστεί κανείς στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω αν η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του WADA προστατεύει τα δικαιώματα των καθαρών μας αθλητών επιτρέποντας στους αθλητές μας να ανταγωνίζονται κάτω από μια ουδέτερη σημαία.

Τι νομίζετε;

Ποια απόφαση θα ήταν σωστή κατά τη γνώμη σας. Να αμφισβητήσουμε την απόφαση του WADA στο CAS ή να την δεχτούμε όπως είναι;».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ