0 ΣΧΟΛΙΑ

Χιλή: «Αγνοείται» αεροσκάφος C 130 με 38 επιβαίνοντες

Η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής αναζητά ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο οποίο επέβαιναν 38 επιβαίνοντες, με το οποίο έχασε την «επαφή μέσω ασυρμάτου» και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται.

Το C-130 «απογειώθηκε στις 16:55 [τοπική ώρα· 21:55 ώρα Ελλάδας] από την πόλη Πούντα Αρένας προς τη βάση “Πρόεδρος Εδουάρδο Φράι” στην Ανταρκτική» και σε αυτό επέβαιναν συνολικά «38 άνθρωποι, 17 μέλη του πληρώματος και 21 επιβάτες», διευκρίνισε το γενικό επιτελείο αεροπορίας της Χιλής σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η επαφή των ελεγκτών στο έδαφος χάθηκε μετά τις 18:00 και λίγη ώρα αργότερα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν αεροσκάφη και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Λίγο αργότερα η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί.

Οι επιβαίνοντες στο μεταγωγικό, που απογειώθηκε από τη βάση Τσαβούνκο στην Πούντα Αρένας, πάνω από 3.000 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, θα εκτελούσαν επιμελητειακά καθήκοντα στη βάση στην Ανταρκτική. Επρόκειτο για προσωπικό που θα επιθεωρούσε επιπλέοντα αγωγό ο οποίος τροφοδοτεί με καύσιμα τη βάση.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ