0 ΣΧΟΛΙΑ

Κυκλοφόρησε μετά θάνατον ο τελευταίος δίσκος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Το τελευταίο του άλμπουμ έχει τίτλο «Ψέμα στο Ψέμα»

Ο τελευταίος δίσκος που είχε ετοιμάζει ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του. Το άλμπουμ με τίτλο «Ψέμα στο Ψέμα» περιλαμβάνει συνολικά 11 καινούρια τραγούδια και την προσωπική ματιά του Μαχαιρίτσα στον «Κυρ Παντελή» του Πάνου Τζαβέλα, ενώ είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες.

Ο δίσκος. Και σε αυτά τα έντεκα καινούρια τραγούδια ο Λαυρέντης μαζεύει την παρέα: Ο Θανάσης Γκαϋφίλλιας έρχεται από την Κομοτηνή και φέρνει δύο τραγούδια του, το ένα σε στίχους του Αντώνη Παπαϊωάννου, που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο. Ο Πόλυς Κυριάκου πετάει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και φτιάχνουν ένα τραγούδι με τον Λαυρέντη.  Ο Γιάννης Προεαστάκης από την εποχή του «Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε» ξανασυναντάει τον Λαυρέντη και μοιράζονται ουσιαστικά αυτόν τον δίσκο. Πέντε τραγούδια τα τρία από αυτά μαζί με την Κέλλη Σταμουλάκη.

Και η παρέα σε αυτά τα τραγούδια μεγαλώνει κι άλλο. Η Μιρέλλα Πάχου και ο Πασχάλης Τσαρούχας τραγουδούν μαζί με τον Λαυρέντη από ένα τραγούδι ο καθένας. Ο Γιάννης Κυφωνίδης γράφει τους στίχους και ο Μίλτος Πασχαλίδης κλείνει την παρέα των ερμηνευτών και φίλων που συμμετέχουν.

Τον δίσκο συμπληρώνει στιχουργικά και ένας ακόμα μεγάλος απών και πάντα παρών. Και ίσως να είναι αυτό το μεγαλύτερο δώρο που αφήνει πίσω του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η τελευταία του δισκογραφική συνάντηση με τον Μάνο Ελευθερίου.

Πρώτο δείγμα του νέου άλμπουμ είναι το single «Κι όλο σερφάρω», τραγούδι του Θανάση Γκαϋφίλλια που ανοίγει τον δίσκο και το οποίο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας το μοιράζεται με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Την επιμέλεια του βίντεο του κομματιού έχει κάνει η κόρη του Λαυρέντη, Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ