0 ΣΧΟΛΙΑ

Εκτός εαυτού ο Τραμπ για το «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, όπου ζήτησε επιτακτικά να σταματήσει αμέσως το «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του, όπως ονομάζει την έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του για την παραπομπή του με το αίτημα της καθαίρεσης.

«Αυτό το Κυνήγι Μαγισσών πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ. Είναι τόσο επιζήμιο για τη χώρα μας!» έγραψε στο Twitter ο μεγιστάνας, ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Γκόρντον Σόντλαντ, κατέθετε στο Κογκρέσο αξιώνοντας η έρευνα να σταματήσει «αμέσως».

Ο Σόντλαντ, ένας εκ των βασικότερων μαρτύρων στην έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ηγείται της έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Στην κατάθεσή του δήλωσε πως συνεργάστηκε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι στο θέμα της Ουκρανίας έπειτα από «εντολές του προέδρου», επιβεβαιώνοντας την ενεργή συμμετοχή του Τραμπ. Παράλληλα είπε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ήταν ενήμερος και «στήριζε πλήρως» τις προσπάθειές τους στην Ουκρανία, παρέχοντας μεγαλύτερο ρόλο στον Αμερικανό διπλωμάτη στην υπόθεση.

«Δεν την είδα καθόλου…Εργαζόμουν, ήμουν σε συναντήσεις όλη μέρα», είπε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Δεν είχα την ευκαιρία να δω οτιδήποτε από αυτή την κατάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν εξετάζει να αυτοεξαιρεθεί από τις υποθέσεις που αφορούν την Ουκρανία, ο Πομπέο απάντησε: «Δεν πρόκειται να αυτοεξαιρεθώ από αυτό. Γνωρίζω ακριβώς ποια ήταν η αμερικανική πολιτική σχετικά με την Ουκρανία, εργαζόμουν γι αυτήν και είμαι ιδιαίτερα περήφανος για ό,τι έχουμε επιτύχει», απάντησε.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ