0 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλακόπουλος: Η ΕΟΚ δουλεύει για το καλό του μπάσκετ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για τη συμφωνία με τον Πιτίνο

Η προϋπηρεσία του στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το όνομα που έχει φτιάξει στο μπάσκετ ήταν οι λόγοι που η ΕΟΚ επέλεξε τον Ρικ Πιτίνο για ομοσπονδιακό προπονητή, σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σε ερώτηση αν η συμφωνία με τον Πιτίνο αποτελεί απάντηση στους επικριτές του προέδρου της Ομοσπονδίας, ο Βασιλακόπουλος απάντησε, λέγοντας πως "δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Η ΕΟΚ κοιτάει πώς θα πάει καλύτερα το ελληνικό μπάσκετ. Δεν δίνει απαντήσεις σε κανέναν. Δεν απαντάει, δουλεύει, εργάζεται η ΕΟΚ για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και φυσικά αυτό κρίνεται".

Για τη συμφωνία με τον Πιτίνο τόνισε: "Εδώ και δυο ώρες είναι προπονητής της Εθνικής. Είχαμε κάνει μία προεργασία, μέχρι και οι λεπτομέρειες ήταν συμφωνημένες. Ήταν μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει, για να πάρετε εσείς καμιά φωτογραφία και καμιά δήλωση".

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εξήγησε τους λόγους που στράφηκε στον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: "Η προϋπηρεσία του στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το όνομα που έχει. Είναι ένας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, ειδικά στο πανεπιστημιακό. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την Ελλάδα. Δεν ψάχνουμε να του πούμε ποιος είναι ο Καλάθης και ποιος ο Αντετοκούνμπο. Τους ξέρει όλους, τα ξέρει όλα τα παιδιά".

Για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, ο Βασιλακόπουλος δήλωσε: "Ούτε καν άνοιξε ζήτημα οικονομικής αποζημίωσης".

Όσο για τους στόχους της εθνικής ομάδας, είπε πως "για αυτό έχουμε τον Πιτίνο, γιατί ο πήχης είναι ψηλά. Δεν πάμε για τη συμμετοχή, αλλά για να νικήσουμε και να περάσουμε".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ