0 ΣΧΟΛΙΑ

Ισραηλινή αστυνομικός πυροβόλησε Παλαιστίνιο στην πλάτη «για πλάκα»!

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ διεξάγει έρευνα για το περιστατικό

Μια πρώην αστυνομικός ερευνήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ καθώς κατηγορείται πως πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα Παλαιστίνιο στην πλάτη «για πλάκα».

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν το ισραηλινό δίκτυο Channel 13 μετέδωσε το βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνονται Ισραηλινοί συνοριοφύλακες αρχικά να σταματούν στο φυλάκιο έναν άνδρα που προσπάθησε να μπει στο Ισραήλ από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στη συνέχεια, μία γυναίκα αξιωματικός του δίνει εντολή να φύγει. Ενώ ο Παλαιστίνιος γυρίζει την πλάτη και απομακρύνεται με τα χέρια στο κεφάλι του, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να του δίνουν ανακριβείς εντολές, προτού ένας από αυτούς τον πυροβολήσει στην πλάτη. Ο άγνωστος άνδρας φαίνεται να ουρλιάζει εναγωνίως ενώ πέφτει στο έδαφος. 

Σύμφωνα με το Channel 13 που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, ο Παλαιστίνιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, το υλικό επαναφέρει στη δημοσιότητα τις αμέτρητες καταγγελίες των Παλαιστινίων περί δυσανάλογης και πολλές φορές αχρείαστης βίας εναντίον τους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως σύντομα θα γνωστοποιήσει το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στην πρώην αστυνομικό. Το συμβάν έλαβε χώρα τον Μάιο του 2018 στο φυλάκιο του αλ-Ζαΐμ, έξω από την Ιερουσαλήμ. Αμέσως μετά, ο ισραηλινός στρατός απομάκρυνε την αστυνομικό από τις τάξεις του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, κατά την ακρόαση στο Ειρηνοδικείο της Ιερουσαλήμ πριν από έναν χρόνο, ο δικαστής ανέφερε πως η ύποπτη χαρακτήρισε την πράξη της ως μία «αμφιλεγόμενη μορφή διασκέδασης».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ