0 ΣΧΟΛΙΑ

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Δεν ξέρω που βρήκε ο Τραμπ την πληροφορία ότι ο Αλ Μπαγκντάντι πέθανε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας

Η γλαφυρή περιγραφή της στιγμής του θανάτου του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι από τον Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και γενικός επιτελάρχης των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Α. Μάιλι, ανάφερε ότι δεν γνωρίζει που βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ την πληροφορία ότι ο ηγέτης του πέθανε «ουρλιάζοντας και κλαίγοντας»

Όπως τόνισε, ο ίδιος – παρά την υψηλή του θέση- δεν έχει τέτοιες πληροφορίες όπως ο πρόεδρος, αλλά ίσως ο Τραμπ τις άντλησε από συνομιλίες με στρατιωτικούς που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατά του Αλ Μπαγκντάντι. «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος σχεδίαζε να μιλήσει με τα μέλη της μονάδας. Αλλά δεν ξέρω ποια ήταν η πηγή του. Υποθέτω ότι μίλησε απευθείας με επιτελείς και μέλη της μονάδας», είπε ο Μάιλι, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν μίλησε με τους διοικητές εκεί.

Ανάλογα σχόλια είχε κάνει την προηγουμένη και ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε τις ίδιες «λεπτομέρειες» που αποκάλυψε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις τελευταίες στιγμές του Αλ Μπαγκντάντι. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να αποκαλύψουν από που άντλησε ο Τραμπ τις πληροφορίες για τα «ουρλιαχτά» και τα «κλάματα» του ηγέτη του ISIS στη διάρκεια της επιδρομής. Ορισμένοι εξ αυτών, όμως, είπαν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως μίλησε με διοικητές της ομάδας της DeltaForce. Ο γενικός επιτελάρχης των ΗΠΑ είπε το Πεντάγωνο θα δώσει εντός της εβδομαδας στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Αλ Μπαγκντάντι.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ