0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά πρόωρες εκλογές

Πρόωρες εκλογές πρόκειται να ζητήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τη Δευτέρα, όταν και θα υποβάλει την πρότασή του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Στόχος είναι οι εκλογές να διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι θα δώσει περισσότερο χρόνο στους βουλευτές να συζητήσουν το νομοσχέδιο για το Brexit, μόνο εάν συμφωνήσουν στη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, και προέτρεψε το κόμμα των Εργατικών να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση.

Για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ο Τζόνσον χρειάζεται τη στήριξη των Εργατικών για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής των Κοινοτήτων, προκειμένου να εγκριθεί το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

Συγκεκριμένα, για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών κατόπιν πρότασης της κυβέρνησης ο νόμος απαιτεί τη συναίνεση των 2/3 των βουλευτών.

Αν και η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος εμφανίζεται να στηρίζει την πρόταση, εκτιμάται ότι σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του Τζέρεμι Κόρμπιν προτιμά να συνεχιστεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Brexit με την ελπίδα να περάσουν τροπολογίες περί δεύτερου δημοψηφίσματος και παραμονής στην τελωνειακή ένωση.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ