0 ΣΧΟΛΙΑ

«Ο Τραμπ κατέρρευσε. Πρέπει να προσευχόμαστε για την πνευματική του υγεία»

Απίστευτες σκηνές στις ΗΠΑ: Αποχώρησαν οι Δημοκρατικοί από τη συνάντηση με τον Τραμπ

Λίγα λεπτά κράτησε η συνάντηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τους εκπροσώπους βουλευτές των Δημοκρατικών.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών βουλευτών Τσακ Σούμερ και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής, Στένι Χόγιερ, βγήκαν από τον Λευκό Οίκο… σοκαρισμένη με την Πελόσι να λέει ότι ο Τραμπ μόλις «κατέρρευσε» πνευματικά και πως θα πρέπει πλέον να προσευχόμαστε για την πνευματική του υγεία.

«Ήταν πολύ προσβλητικός ειδικά απέναντι στην Νάνσι Πελόσι. Αν και η κ. Πελόσι κράτησε την ψυχραιμία της, ο πρόεδρος συνέχισε να την αποκαλεί πολιτικό τρίτης κατηγορίας», ανέφερε ο Σούμερ. «Αυτό δεν ήταν διάλογος, ήταν ένας λίβελος. Ένας πολύ άσχημος λίβελος που δεν εστίαζε σε γεγονότα», συνέχισε.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε μέσα ήταν μια πλήρης κατάρρευση του προέδρου».

Οι τρεις ηγέτες των δημοκρατικών συνέδεσαν αυτό το ξέσπασμα του Τραμπ στο ψήφισμα που είχε ολοκληρωθεί πριν λίγο στη Βουλή. Οι βουλευτές ψήφισαν κατά της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, όπως πρότεινε ο Τραμπ. Μάλιστα, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αντιτάχθηκαν στον Τραμπ και ψήφισαν αντίθετα, κάτι που φαίνεται να τον εξόργισε ακόμα περισσότερο.

Η Πελόσι ανέφερε πως θεωρεί ότι ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη συνάντηση καθώς όσα έλεγε δεν είχαν καμία σύνδεση με την πραγματικότητα», τόνισε η Πελόσι αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε όλο αυτό εμπλέκονται και οι… κομμουνιστές κάτι για το οποίο οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να χαιρονται!

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε μερικές πολύ προσβλητικές κατηγορίες. Έχω υπηρετήσει με έξι προέδρους. Έχω βρεθεί σε πάρα πολλές συναντήσεις όπως αυτή. Ποτέ δεν έχω δει έναν πρόεδρο να είναι τόσο προσβλητικός απέναντι σε ένα ισότιμο τμήμα της αμερικανικής κυβέρνησης», ανέφερε ο Στένι Χόγιερ.

«Θα ακούσετε τον Πρόεδρο να λέει ότι απλώς φύγαμε. Προσβληθήκαμε βαθιά από τον τρόπο που φέρθηκε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο πρόεδρος κατά την άποψή μου έχει δημιουργήσει την κρίση στην Μέση Ανατολή, η οποία υποβαθμίζει την παγκόσμια ικανότητα των ΗΠΑ», τόνισε ο Χόγιερ.

Πράγματι, ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών έφυγαν από την συνάντηση για να «κλαψουρίσουν μπροστά στις κάμερες», ενώ ο πρόεδρος Τραμπ ήταν «μετρημένος, αποφασιστικός και στάθηκε στα γεγονότα».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ