0 ΣΧΟΛΙΑ

Γιούνκερ: Η κυβέρνηση Καραμανλή μάς τρέλανε στο παραμύθι -Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου

Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος για όσα του είχε πει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου «Briefing» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα έγιναν στη συνάντηση που είχε με τον Γιούνκερ μετά το δημοψήφισμα του 2015 και λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο.

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος, ο Γιούνκερ δέχθηκε στο γραφείο του τον ίδιο, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και την Μαρία Σπυράκη. Μάλιστα, ο Κύρτσος ανέφερε ότι μόλις ο Γιούνκερ έμαθε ότι στο γραφείο του είχαν έρθει ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι «η χειρότερη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν ήμουν πρόεδρος στο Eurogroup (σ.σ. επί κυβέρνησης Καραμανλή), τρελάθηκα στο παραμύθι με τα στοιχεία που μου δίνανε».

Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος

«Την Τετάρτη μετά το δημοψήφισμα και πριν το Σάββατο της κρίσιμης Συνόδου στις Βρυξέλλες, μάς ανακοίνωσε ο Τζόζεφ Ντολ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Έβγαλε μία έκθεση και την επιδείκνυε, όπου έλεγε ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού ένα εκατομμύριο, θα λείπουν πετρέλαια, φάρμακα και κάποια άλλα, που έλεγε ότι "θα τα καλύψουμε μην ανησυχείτε". Εγώ δεν αντέδρασα γιατί έχω μάθει να είμαι πιο αποστασιοποιημένος.

Την Πέμπτη, ο Σχοινάς ανέλαβε και πήγαμε ο Κεφαλογιάννης, η Σπυράκη και εγώ στο γραφείο του Γιούνκερ. Εκεί είδα πως γράφεται η ιστορία. Ο Γιούνκερ μάς υποδέχθηκε, είπε ότι είχε ένα τέταρτο για εμάς γιατί τoν περίμενε η γυναίκα του.

Στην αρχή μάς είπε ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Τσίπρα "γιατί είναι ένας ψεύτης και να το ξέρετε". Του λέμε εμείς "ψεύτης είναι, αλλά τι να κάνουμε, είναι πρωθυπουργός". Μας λέει ξαφνικά "εσείς τι είστε"; Του απαντάμε ότι είμαστε της Νέας Δημοκρατίας και μάς λέει "Όλοι ψεύτες είναι της Νέας Δημοκρατίας. Η χειρότερη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν ήμουν πρόεδρος στο Eurogroup, τρελάθηκα στο παραμύθι με τα στοιχεία που μου δίνανε"», είπε ο Γιώργος Κύρτσος.

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ