0 ΣΧΟΛΙΑ

Αποπειράθηκε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, όταν έμαθε ότι το παιδί δεν είναι δικό του

Ένας 55χρονος από τη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της εν διαστάσει συζύγου του, όταν έμαθε ότι η μία από τις δύο κόρες τους δεν είναι βιολογικό του παιδί.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) δέχθηκε ότι η εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά τού πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Έτσι, η πρωτόδικη ποινή της κάθειρξης 11 ετών μειώθηκε σε 5ετή φυλάκιση, η οποία μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε τον Νοέμβριο του 2011, λίγη ώρα αφότου ο κατηγορούμενος φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο άγνωστος τον πληροφορούσε ότι το ένα από τα δύο του παιδιά δεν είναι δικό του, κάτι που καιρό αργότερα επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά.

«Θολωμένος», όπως ανέφεραν οι δικαστές, μετά από εκείνο το τηλεφώνημα ο 55χρονος πήγε στο σπίτι της πρώην συζύγου του για να της ζητήσει το λόγο, ενώ στον καβγά που ακολούθησε ο ίδιος κατηγορείται ότι της επιτέθηκε με μαχαίρι. Η ακροαματική διαδικασία φανέρωσε τη συγκρουσιακή σχέση του ανδρόγυνου μετά τον χωρισμό τους και την πολυετή διαμάχη τους για τις διατροφές. «Εξευτελίστηκα σαν άνδρας και πατέρας» είπε ο ίδιος, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ