0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πώληση όπλων στην Τουρκία

Την ώρα που ο Τραμπ απειλεί με κυρώσεις το Πεντάγωνο ενημέρωσε τους κατασκευαστές όπλων ότι δεν θα υπάρξει εμπάργκο. Δεν θέλουμε να αγοράζουν από τη Ρωσία, η εξήγηση

Επισήμως η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί την Τουρκία με κυρώσεις για την εισβολή στην Τουρκία. Ο Αμερικάνος πρόεδρος μετά την διεθνή κατακραυγή έχει υιοθετήσει μια τακτική με καταιγισμό δηλώσεων για το τι πρόκειται να συμβεί στους Τούρκους. Στα... ψιλά γράμματα όμως κρύβεται η πραγματικότητα.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι τον Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε τους κατασκευαστές όπλων ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στην Τουρκία. Τόνισε ότι οι πωλήσεις θα συνεχιστούν κανονικά. "Η επίσημη συνεργασία μας με την Τουρκία, έναν σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ μπορεί να συνεχιστεί" διεμήνυσε το Πεντάγωνο στους κατασκευαστές οπλισμού.

Οι πληροφορίες προκάλεσαν αντιδράσεις με το Πεντάγωνο να απαντά πως αν σταματήσουν την πώληση όπλων και στρατιωτικού υλικού στους Τούρκους θα στραφούν στη Ρωσία και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το επιτρέψουν.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ