1 ΣΧΟΛΙΑ

Στο σφυρί η ζακέτα του Κομπέιν από το Unplugged της Νέας Υόρκης

Δεν έχει πλυθεί από τότε που την φόρεσε ο τραγουδιστής των Nirvana

Είναι πράσινη και ξεχειλωμένη, σίγουρα μυρίζει άσχημα, ωστόσο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της μουσικής και γι’ αυτό θα χρειαστείτε μια μικρή περιουσία αν θέλετε να την αποκτήσετε. Ο λόγος για την χαρακτηριστική ζακέτα που φορούσε ο Κέρτ Κομπέιν στο ιστορικό live Unplugged του MTV, η οποία είναι ξανά προς πώληση.

Ο Κομπέιν λογικά είχε αγοράσει τη ζακέτα για λίγα δολάρια ή μπορεί και απλώς να του την είχαν χαρίσει, ωστόσο αυτή είχε αρχικά πουληθεί σε έναν άγνωστο πλειοδότη το 2015 έναντι του ποσού των 137.500 δολαρίων. Τα χρόνια πέρασαν και η τιμή της αυξήθηκε καθώς η ζακέτα βγαίνει ξανά σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 200.000 δολάρια!

Η ζακέτα είναι κατασκευασμένη από μια μείξη ακρυλικού, μοχέρ και λίκρα, της λείπει το ένα από τα πέντε κουμπιά της, ενώ φυσικά δεν έχει πλυθεί από τότε που τη φορούσε ο Κομπέιν.

«Είναι πολύ σημαντικό που δεν την έχουμε πλύνει. Οι λεκέδες είναι ακόμα εκεί. Υπάρχουν ακόμα και καψίματα από τσιγάρα», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Julien’sAuctions, Ντάρεν Τζούλιεν. Ο οίκος υποστηρίζει ότι η ζακέτα έφτασε αρχικά στα χέρια του μέσω ενός στενού φίλου του Κομπέιν. Ο τωρινός ιδιοκτήτης της, ένας ανώνυμος επιχειρηματίας, την φυλά σε ένα χρηματοκιβώτιο.

Η δημοπρασία ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης τις 200.000 δολάρια, ωστόσο υπολογίζεται ότι τελικά θα πωληθεί για περισσότερο από 300.000 δολάρια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
koutsosaurou_o_r_xidopter - 11/10/2019 17:09

I gazed a gazeless stare, we walked a million hills

I must have died alone, a long long time ago...

ΕΠΟΜΕΝΟ