0 ΣΧΟΛΙΑ

Κούρδοι μαχητές για την εισβολή της Τουρκίας: Οι ΗΠΑ μας απογοήτευσαν, θα υπερασπιστούμε τα εδάφη μας

«Αν η Τουρκία διεξάγει την εισβολή, το ISIS θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και θα ξαναγεννηθεί», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών

Τουρκικό σχέδιο γενοκτονίας κατά του λαού της βορειοανατολικής Συρίας καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών.

Ο Μουσταφά Μπαλί μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, δηλώνοντας πως θα υπερασπιστούν τα εδάφη τους. Ο Κούρδος μαχητής εξέφρασε την απογοήτευση του λαού του για τους Αμερικανούς, οι οποίοι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους.

«Προσπαθούν να διαπράξουν γενοκτονία κατά του λαού της βορειοανατολικής Συρίας. Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι διότι περιμέναμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους απέναντι μας ως εταίρος. Είναι δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τον λαό και τα εδάφη μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών.

«Αν η Τουρκία διεξάγει την εισβολή, το ISIS θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και θα ξαναγεννηθεί. Αυτός θα είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τη Δύση και τον κόσμο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Σε περίπτωση, λοιπόν, που γίνει τουρκική εισβολή στην περιοχή μας -εμείς ουσιαστικά κρατάμε χιλιάδες τρομοκράτες στις φυλακές μας- η Τουρκία θα έχει χιλιάδες τρομοκράτες στα χέρια της και καθημερινά θα απειλεί τη Δύση ότι θα στείλει αυτούς τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ