0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Τσαβούσογλου με στρατιωτική περιβολή στέλνει το μήνυμα για την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία

Λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε στο Twitter με στολή παραλλαγής, πράσινο μπερέ και γυαλιά.

Στη λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αναφέρεται: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει το μεγαλείο των προγόνων μας. Μη νομίζεις ότι η φύση αλλάζει. Αυτό το αίμα είναι το ίδιο με το αίμα των προγόνων μας».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα ότι η επιχείρηση ξεκινά.

Η φωτογραφία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με στολή παραλλαγής εκλαμβάνεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως μήνυμα ότι «η επιχείρηση στη Συρία ξεκινά», παρομοιάζοντας μάλιστα το σημερινό μήνυμα Τσαβούσογλου με το μήνυμα που δόθηκε και πριν από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Όπως και στις 20 Ιουλίου 1974 ο τουρκικός στρατός πήγε στην Κύπρο για να φέρει την ειρήνη και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Τουράν Γκιουνές έστειλε το μήνυμα ‘Η Αϊσέ πήγε διακοπές’ (από το όνομα της κόρης του) και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση στην Κύπρο, αντίστοιχο μήνυμα στέλνει σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνοντας την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία», σημειώνει ο τουρκικός Τύπος.

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ