5 ΣΧΟΛΙΑ

Η εξομολόγηση του Γιάννη Μώραλη: Έγινα δότης μυελού των οστών και εν τέλει έσωσα την αδερφή μου

Για την απόφασή του να δωρίσει μυελό των οστών αλλά και την περιπέτεια υγείας της αδερφής του μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ήταν πριν από τρία χρόνια όταν ο κ. Μώραλης αποφάσισε να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Εν τέλει ο κ. Μώραλης έσωσε τη ζωή της ίδιας του της αδερφής που πάλευε με τη λευχαιμία καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν συμβατός δότης 100%.

«Με πήρε η ίδια και μου το είπε. Κάποιες μέρες ζήσαμε με την αγωνία αν υπάρχει συμβατότητα. Όταν η αδελφή μου μού ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι είμαστε συμβατοί, εγώ ήμουν σε μια εκδήλωση του δήμου και συγκινήθηκα. Έχουμε 100% συμβατότητα και μας έδωσε αισιοδοξία. Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά. Κι έτσι προχωρήσαμε», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης στον ΣΚΑΙ. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών έγινε πριν από δύο μήνες.

«Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται έχουν δύο φορές γενέθλια. Την ημέρα που γεννήθηκαν και την ημέρα που έκαναν μεταμόσχευση. Ξαναγεννιέται, κάνει τα εμβόλια που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται», ανέφερ ο Γιάννης Μώραλης και τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών».

Πηγή: reader.gr

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Marcos - 22/9/2019 23:57

Πρώτα είμαστε άνθρωποι και μετά όλα τα υπόλοιπα.

marios69 - 22/9/2019 17:16

Όποιοι θέλουν και μπορούν ασ το κάνουν. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι κάποιος θα σωθεί πραγματικά από εσένα κρατάει λίγο χρόνο δεν πονάς αλλά προπάντων όταν το κάνεις η ψυχή σου πάει σε άλλα επίπεδα αξίζει πραγματικά. Σας γράφω από προσωπική εμπειρία.

ByronCity21 - 22/9/2019 15:09

Δεν θα ξεχάσω ποτέ στο Καραϊσκάκη που έβαλε όλο τον κόσμο μέσα και την «έπεσε» στα σεκιουριτά που μπλόκαραν τον λαό μας έξω από το πάρκινγκ στο τηγανι ...από εκείνη την μέρα αν και γαύρος κέρδισε τον σεβασμό μου ...

2121AEK - 22/9/2019 16:00

Κι εγώ δεν θα ξεχάσω που σαν άλλος Νερωνας επιτηρούσε την επίθεση γαυρων στον σύνδεσμο των Αγίων Αναργυρων.....

Άστο ρε φίλε...άστο σε παρακαλώ....

jimisraf - 22/9/2019 12:36

Μπραβο ρε μαγκα...Περα απο την αντιπαλοτητα που εισαι γαβρος,σου αξιζουν συγχαρτηρια...Και παλι μπραβο σου...

ΕΠΟΜΕΝΟ