0 ΣΧΟΛΙΑ

Times: Η Λίβερπουλ πλήρωσε τη Σίτι για να κουκουλώσει σκάνδαλο κατασκοπείας

Διαβάστε τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα

Η βρετανική εφημερίδα Times αποκαλύπτει, σε δημοσίευμά της, πως τον Σεπτέμβριο του 2013 Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν σε συμβιβασμό για υπόθεση κατασκοπείας.

Θύτης ήταν η Λίβερπουλ, η οποία πλήρωσε 1 εκατομμύριο λίρες τη Σίτι, μετά τις καταγγελίες της ομάδας του Μάντσεστερ ότι είχε παραβιαστεί το λογισμικό Scout7 που χρησιμοποιούσε.

Εκείνη την περίοδο, Σεπτέμβριος του 2013, είχε γίνει γνωστό πως η Σίτι έχει έρθει σε επαφή με εμπειρογνώμονες ηλεκτρονικής κατασκοπείας, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως το λογισμικό που χρησιμοποιούσε είχε παραβιαστεί.

Τα σχετικά περιστατικά κατασκοπείας μέσω παραβιασμού του λογισμικού της Σίτι φέρεται να πραγματοποιήθηκαν λίγο διάστημα μετά τη μετακόμιση τριών πρώην scouts από τη Σίτι στη Λίβερπουλ. Δύο από αυτούς, ο Ντέιβ Φάλοους και ο Τζούλιαν Γουάρντ, όπως και ο Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος είναι τώρα αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, φέρονται να έχουν εμπλακεί εκατοντάδες φορές σε παράνομη πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ομάδας του Μάντσεστερ στο σύστημα Scout7. Μάλιστα εικάζεται ότι τα κατάφερναν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης ενός πρώην συναδέλφου τους στη Σίτι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο συμβιβασμός πραγματοποιήθηκε χωρίς η Λίβερπουλ ή τα κατηγορούμενα άτομα να δεχθούν οποιαδήποτε ευθύνη ή αδίκημα και χωρίς ποτέ η υπόθεση να φτάσει στο δικαστήριο, ενώ η εταιρεία Scout7 που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ, επέμεινε ότι η ακεραιότητα του συστήματός της παρέμεινε άθικτη.

Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το σχετικό ρεπορτάζ όταν οι Times ήρθαν σε επαφή μαζί τους, ενώ και από τη Λίβερπουλ δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να σχολιάσουν τα εμπιστευτικά θέματα της ομάδας.

Πιστεύεται ότι οι υποψίες δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά μετά την ανακάλυψη της Σίτι ότι η Λίβερπουλ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για έναν νεαρό παίκτη από της Σαραγόσα ονόματι Πάολο Φερνάντες, τον οποίο παρακολουθούσαν επίσης. Σημειώνεται πως ο 21χρονος υπέγραψε τελικά στη Σίτι λίγα χρόνια αργότερα (το 2017) και πλέον έχει δοθεί δανεικός στην Περούτζια.

Μάλιστα η Σίτι, λόγω των υποψιών που της είχαν προκληθεί, κινήθηκε βιαστικά για την απόκτηση του Φερναντίνιο από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και του Χεσούς Νάβας από τη Σεβίλλη.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ