0 ΣΧΟΛΙΑ

Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη γη και η NASA το αντιλήφθηκε λίγες ώρες πριν!

Ήταν ο μεγαλύτερος «διαστημικός βράχος» που περνάει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας τα τελευταία 100 χρόνια

Ένα απίστευτο περιστατικό φέρνει στο φως το BuzzfeedNews, το οποίο αποκαλύπτει εσωτερική αλληλογραφία της NASA σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες δεν πήραν χαμπάρι ότι ένας αστεροειδής θα περνούσε ξυστά από τη γη παρά μόνο λίγες ώρες πριν!

Ο αστεροειδής 2019 OK πέρασε 65.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, ωστόσο η NASA ανακάλυψε την ύπαρξη της λίγες μόνο ώρες πριν από την… συνάντηση. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η σύγκρουσή του με την Γη θα ήταν τόσο ισχυρή που θα εξαφάνιζε μια ολόκληρη πόλη.

Το πέρασμα έγινε φέτος τον Ιούλιο, ωστόσο τώρα έρχεται στο φως η εσωτερική αλληλογραφία των επιστημόνων που αιφνιδιάστηκαν από την ύπαρξη του συγκεκριμένου αστεροειδούς. Τελικά, ο 2019 ΟΚ πέρασε σε απόσταση 65.000 χιλιομέτρων από την Γη και ήταν ο μεγαλύτερος «διαστημικός βράχος» που περνάει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας τα τελευταία 100 χρόνια.

Τα email που αντάλλασσαν οι  επιστήμονες της NASA δημοσιοποίησε το BuzzfeedNews και σε αυτά μεταξύ άλλων ένας επιστήμονας της NASA να λέει σε συναδέλφους του ότι ο αστεροειδής «τους ξέφυγε». Αντιλήφθηκαν την ύπαρξή του 24 ώρες πριν περάσει δίπλα από τη Γη!

Άλλωστε το όνομα που του έδωσαν δείχνει την ημερομηνία που εντοπίστηκε. 2019 (το έτος δηλαδή), το Ο αναφέρεται στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και το Κ δείχνει ότι είναι η 10η ανακάλυψη της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Σε ένα άλλο email αξιωματικός της NASA για την πλανητική άμυνα αναφέρει: «Επειδή θα έχουμε κάλυψη από τα ΜΜΕ αύριο σας ενημερώνω ότι σε περίπου 30 λεπτά ένας αστεροειδής διαμέτρου 130 μέτρων θα περάσει από την Γη σε απόσταση 77.000 χιλιομέτρων. Ο αστεροειδής, 2019 OK εντοπίσθηκε πριν από 24 ώρες».

Η ομάδα της NASA ενημερώθηκε από ένα διαστημικό παρατηρητήριο στην Βραζιλία. Αυτοί εντόπισαν πρώτοι τον 2019 ΟΚ. Και αφού ο αστεροειδής πέρασε από την Γη εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι αν προσέκρουε στην Γη τότε θα κατέστρεφε μια περιοχή έκτασης 80 χιλιομέτρων! Κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο μια φορά κάθε 3.000 χρόνια.

Άλλος επιστήμονας της NASA έγραψε: «Το «αντικείμενο» ξέφυγε παρά τις δικλείδες που έχουμε. Αναρωτιέμαι πόσες φορές έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι!»

Ο αστεροειδής τον οποίο ονόμασαν και «καταστροφέα πόλεων» λόγω του μεγέθους του πέρασε πιο κοντά από την Γη από όσο είναι η Σελήνη!


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ