0 ΣΧΟΛΙΑ

Αρνητικός ισολογισμός και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη Γιουβέντους

Με ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έκλεισε ο ισολογισμός των «μπιανκονέρι»

Το Δ.Σ. της Γιουβέντους συνεδρίασε για το κλείσιμο του ισολογισμού αλλά και το πλάνο επενδύσεων στην ομάδα ως το 2024. Ο ισολογισμός των «μπιανκονέρι» έκλεισε με ζημία 40 εκατομμυρίων ευρώ κυρίως εξαιτίας της μεταγραφής και τους συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Γιουβέντους είχε αύξηση των εσόδων, από 410,7 εκατομμύρια ευρώ στον προηγούμενο ισολογισμό σε 494,4 εκατομμύρια ευρώ τώρα, ωστόσο τα 100 εκατομμύρια της μεταγραφής και τα 31 του συμβολαίου του Πορτογάλου, βαραίνουν πολύ την ομάδα.

Παράλληλα συζητήθηκε και το πλάνο επενδύσεων μέχρι το 2024 το οποίος προβλέπει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι τέτοιο θα εγκριθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 24 Οκτωβρίου. Η οικογένεια Ανιέλι θα συνεισφέρει 191 εκατομμύρια ευρώ, πόσο ανάλογο του 63,77% της ομάδας που έχει στην κατοχή της.

Τέλος εντός της σεζόν αναμένεται να υπογραφεί και η νέα συμφωνία με την Jeep, η οποία θα παραμείνει χορηγός ωστόσο με άλλα οικονομικά δεδομένα αφού πλέον θα προσφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ αντί για 16!


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ