0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι αντάρτες Χούτι απειλούν για δεύτερη επίθεση στις πετρελαιοπηγές της Σαουδικής Αραβίας

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε σήμερα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία ενοχοποιεί το Ιράν για τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco ακολουθώντας την Ουάσινγκτον που υποστήριξε ότι πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύθηκαν από ιρανικό έδαφος.

Λίγα λεπτά μετά την παρουσίαση των αποδείξεων, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέες απειλές κατά του Ριάντ, κάνοντας για δεύτερη φορά - μέσα σε ένα 24ωρο - λόγο για επιθέσεις.

Η οργάνωση, που διατείνεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, προειδοποίησε ότι έχει καταγράψει δεκάδες εγκαταστάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης σημείωσε πως οι Χούτι διαθέτουν νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία τροφοδοτούνται από «απλούς κινητήρες και κινητήρες αεριώθησης» που μπορούν να φθάσουν σε στόχους βαθιά στη Σαουδική Αραβία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας τη Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε ότι από το Ιράν εκτοξεύθηκαν 18 drone και επτά πύραυλοι Κρουζ που έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Πάντως, παρόλο που η Τεχεράνη αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικά με τις επιθέσεις, δίνει ανοιχτά δίκιο στους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Συγκεκριμένα, με δήλωση - «βόμβα» στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί μίλησε για λογική κίνηση άμυνας από πλευράς των Χούτι. Οι αντάρτες, με τη σειρά τους, εξαπέλυσαν νέες απειλές κατά του Ριάντ, προειδοποιώντας για ακόμη πιο επώδυνες επιθέσεις με τη φράση: «Το πετρέλαιο δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας της Υεμένης».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ