0 ΣΧΟΛΙΑ

Παράτησαν βρέφος μέσα σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ

Ένας 19χρονος εντόπισε ένα βρέφος λίγων ημερών εγκαταλελειμμένο μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο της πολυκατοικίας του και κατάφερε να το σώσει πριν να είναι αργά.

Ο 19χρονος Παναγιώτης άκουσε το μωρό στις 4 τα ξημερώματα να κλαίει απαρηγόρητα και κατέβηκε από το σπίτι του να δει τι συμβαίνει. Το παιδάκι βρέθηκε τυλιγμένο σε μία πετσέτα θαλάσσης, να κλαίει απαρηγόρητο.

«Ήταν γύρω στις 3:50. Εγώ άκουσα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αν το μωρό ήταν σε διαμέρισμα ή στην αυλή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι, κατέβηκα κάτω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ», είπε ο 19χρονος Παναγιώτης στην ΕΡΤ.

Υπολογίζεται ότι το βρέφος ήταν μόλις επτά ημερών.

«Το κλάμα αν το ακούγατε… Σε έπιανε η καρδιά σου… Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Μίλησα στους γονείς μου, κατέβηκαν και αυτοί. Ειδοποίησα το Χαμόγελο του Παιδιού και την Άμεση Δράση», ανέφερε ο νεαρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μωρό ήταν περιποιημένο. Είχε μέσα στο καρότσι μια πετσετούλα, είχε το φορμάκι του, την πάνα του, ήταν και φαγωμένο γιατί από τις κινήσεις του δεν έδειξε πως ψάχνει για τροφή».

Το μωρό «άνοιξε τα ματάκια του, αντιλήφθηκε πως υπήρχε βοήθεια και σταμάτησε να κλαίει. Κατέβηκε μία κυρία με μικρά παιδιά και το πήρε αγκαλιά».

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ