0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι Podemos καλούν τον Σάντσεθ σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων

Με τις πιέσεις στο πρόσωπο του να έχουν γίνει ασφυκτικές ο ηγέτης των UnidοsPodemosΠάμπλο Ιγκλέσιαας κάλεσε για νέο γύρο διαπραγματεύσεων το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να αποφευχθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Σας τείνω και πάλι το χέρι», είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συζήτησης με τον Σάντσεθ.

«Μας κάνατε μια πρόταση και κάναμε μια αντιπρόταση. Προτείνω με βάση αυτές τις δύο προτάσεις να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»

Είπε πως «οι Ισπανοί πολίτες θα κερδίσουν» από μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ακόμη κι αν κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίσει αυτό ακριβώς που θέλει.

Ο Σάντσεθ απάντησε πως το κόμμα του θέλει μια συμφωνία. «Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε νέες εκλογές», είπε. «Αυτό που θέλουμε είναι η Ισπανία να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση», είπε.

Οι Podemos και ο Ιγκλέσιας προσωπικά δέχεται έντονη κριτική για το γεγονός ότι έχει παρουσιαστεί αδιάλλακτος και ζητά συγκεκριμένα υπουργεία. Ακόμα και εντός του κόμματος τονίζεται ότι δεν πρέπει να χαθεί μια ιστορική ευκαιρία για κυβέρνηση Αριστεράς και Κεντροαριστεράς. Αν τα δύο κόμματα δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης έως τις 23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ