0 ΣΧΟΛΙΑ

Υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στη σορό του Εμιλιάνο Σάλα

Σε υψηλά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα είχε εκτεθεί λίγο πριν την συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα.

Πρόκειται για νέες αποκαλύψεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας για το αεροπορικό δυστύχημα και τον θάνατο του γνωστού ποδοσφαιριστή τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, το πόρισμα του Συνδέσμου Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων αποκαλύπτει ότι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής και ο πιλότος Ντέιβιντ Ιμπότσον εκτέθηκαν σε επιβλαβή επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στην καμπίνα του αεροσκάφους το οποίο στη συνέχεια κατέπεσε στη Μάγχη.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις στο σώμα του ποδοσφαιριστή αναφέρουν ότι το επιβλαβές αέριο μπορούσε να προκαλέσει καρδιακή προσβολή ή απώλεια αισθήσεων, ενώ είναι πιθανό και ο πιλότος να επηρεάστηκε από την έκθεση.

Το αέριο μπορεί να «μειώσει ή να εμποδίσει την ικανότητα ενός πιλότου να πετάξει αεροσκάφος ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το αίμα του Εμιλιάνο Σάλα είχε κορεσμό του μονοξειδίου του άνθρακα στο 58%, δηλαδή ένα υψηλό επίπεδο τοξίνης, και επειδή ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο πιλοτήριο, εκτιμάται ότι και ο πιλότος είχε εκτεθεί στο μονοξείδιο του άνθρακα, η σορός του οποίου δεν βρέθηκα ποτέ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ