5 ΣΧΟΛΙΑ

Η ΑΕΚ δημιουργεί και πόλο γυναικών!

Μεγαλώνει η οικογένεια της ΑΕΚ

Ακόμα ένα άθλημα θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, η Ένωση ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος πόλο γυναικών, η οποία θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στην Α2 Εθνική Κατηγορία, από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Προπονητής του τμήματος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κρητικός, ενώ έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Πάνος Μιχαλόπουλος, νυν έφορος και της ανδρικής ομάδας. 

Αναλυτικά:

«Η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και αθλήματα αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης του Συλλόγου. Σε αυτό το πλαίσιο, με υπερηφάνεια η ΑΕΚ ανακοινώνει την δημιουργία τμήματος γυναικείας υδατοσφαίρισης. Δύο χρόνια μετά την δημιουργία ανδρικού τμήματος, με την ίδια επιτυχημένη συνταγή, ο “Δικέφαλος” θα βρίσκεται στις πισίνες και με γυναικείο τμήμα.

Σε ένα άθλημα που η χώρα μας έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο επιπεδο, μέσω των εθνικών μας ομάδων τόσο σε γυναικείο επίπεδο όσο και σε επίπεδο ακαδημιών, δεν θα μπορούσε να λείπει η “κιτρινόμαυρη” σημαία και συνεισφορά.

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στην Α2 Εθνική Κατηγορία, από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Προπονητής του τμήματος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος μετά από χρόνια επιτυχημένης πορείας σε ανδρικό επίπεδο και επίπεδο ακαδημιών, στρέφεται στην γυναικεία υδατοσφαρίση. Ο Δημήτρης Κρητικός έχει προπονήσει με επιτυχία τις ακαδημίες του Πανιωνίου και του Εθνικού, κατακτώντας Πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ενώ έχει κατακτήσει Πρωταθλήματα και ανόδους από την Α2 στην Α1 Ανδρών με την Γλυφάδα, τον Εθνικό και το Αργοστόλι, ομάδες με τις οποίες στάθηκε και στην Α1. Τα τελευταία 7 χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Ιωνικού.

Έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Πάνος Μιχαλόπουλος, νυν έφορος και της ανδρικής ομάδας, ενώ υπεύθυνος ακαδημιών θα είναι ο Πέτρος Δεβερίκος, νυν υπεύθυνος ακαδημιών και του ανδρικού τμήματος.

Η ΑΕΚ παράλληλα, καλεί όλους όσους επιθυμούν να εγγραφούν στις ακαδημίες του “Δικεφάλου”, που θα υπάρχουν στα βόρεια (ΟΑΚΑ), αλλά και στα νότια προάστια, και να γνωρίσουν το άθλημα από τους κορυφαίους του είδους.
Οι εγγραφές των αγοριών έχουν αρχίσει και από σήμερα (06/08) αρχίζουν και οι εγγραφές των κοριτσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνα: 2102584582 (Γραφεία ΑΕΚ)
6972353505 (Πόπη Ζωχίου – Προπονήτρια Ακαδημιών ΟΑΚΑ)
6984965556 (Πέτρος Δεβερίκος – Υπεύθυνος Ακαδημιών)
Mail: [email protected].

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Δημήτρης Κρητικός, δήλωσε στο aek.gr: “Είναι μία πρόκληση για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της γυναικείας ομάδας πόλο της ΑΕΚ. Αλλάζω ρότα, καθώς μέχρι τώρα ήμουν στον πάγκο ανδρικών ομάδων και ακαδημιών. Νιώθω υπερήφανος που θα εκπροσωπώ μία τόσο μεγάλη ομάδα, με τόσο μεγάλη δυναμική. Μπαίνω σε μία οικογένεια που είναι ενωμένη σαν μία γροθιά. Εύχομαι να έχουμε υγεία και τύχη και να πορευτούμε βήμα-βήμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Με οδηγό την ταπεινότητα και με βάση τις ακαδημίες που αποτελούν το μέλλον, κοιτάμε ψηλά. Δεν θέλουμε να είμαστε φωτοβολίδα, αλλά μία οργανωμέη ομάδα που βήμα-βήμα θα φτάσει ψηλά“.

Ο έφορος του τμήματος, Πάνος Μιχαλόπουλος, με τη σειρά του σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου: “Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη δημιουργία γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου. Η ομάδα θα αποτελείται από έμπειρες και νέες παίκτριες και θα συμμετάσχει στην Α2 Εθνική Κατηγορία με στόχο την άμεση άνοδο στην Α1. Και στο γυναικείο τμήμα δεν κοιτάμε να δημιουργήσουμε ομάδες με άλλα ΑΦΜ και να κυνηγήσουμε ανόδους που δεν μας αξίζουν. Το σημαντικότερο είναι, όμως, η δημιουργία των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων για τα νεαρά κορίτσια τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις της ΑΕΚ φορώντας το “κιτρινόμαυρο” σκουφί με τον Δικέφαλο. Συνεχίζουμε ως τμήμα να δημιουργούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί αθλητικά και πρωταθληματικά και στον υγρό στίβο“.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αλέξης Αλεξίου, τόνισε στο aek.gr:”Η διοίκηση της ΑΕΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, συνεχίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του Σωματείου με τη σύσταση της γυναικείας ομάδας πόλο. Η ΑΕΚ, αντίθετα με όσα εγκάθετοι κύκλοι παραπληροφορούν, ιδρύει τμήματα, αναπτύσσει αθλήματα και συστήνει ομάδες, βασισμένη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και στη δουλειά της. Καλωσορίζουμε την ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών και καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει τα κορίτσια μας και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους στις πισίνες“.

Ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου, κ. Νίκος Δευτεραίος, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη, αφού καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσουμε το όραμα του Πάνου Μιχαλόπουλου και του Γιώργου Κιρμιζόγλου και να είναι έτοιμη και η ομάδα γυναικών πόλο της ΑΕΚ. Θέλω να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως μέλος της Διοίκησης της ΑΕΚ, βλέπουμε το Σωματείο μας να ανθίζει και να αναπτύσσεται πάνω σε στέρεες βάσεις, αλλά είμαστε και πολύ ευτυχείς όλοι στη Διοίκηση της ΑΕΚ που περικλειόμαστε από ανθρώπους όπως ο Πάνος και ο Γιώργος. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μετά το γυναικείο ποδόσφαιρο σάλας, δημιουργούμε το γυναικείο πόλο και σύντομα θα είναι ολοκληρωμένη και η πρώτη επίσημη ομάδα γυναικών στο άθλημα του ράγκμπι. Και δεν σταματάμε εκεί. Σύντομα θα έχουμε και νέες ανακοινώσεις για την έναρξη της λειτουργίας και άλλων τμημάτων που έχουμε εξαγγείλει“».

ΑΡΓΥΡΩ ΦΛΟΥΡΗ 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
KLEFTAKIS21VIOLOGY - 6/8/2019 18:24

Αρκεί να βλέπουμε κούπες κ όχι ρόλο συμμετοχής

Το κατεστημένο ΟΣΦΠ στο πόλο κυριαρχεί δεκαετίες

Μπορούμε;

TRELOPOULOS21 - 7/8/2019 18:32

Αν χώσεις φραγκα ρε λαη μπορεις

leontas_021 - 6/8/2019 16:57

α) Επιτελους ανακοινωθηκε η ιδρυση τμηματος στο γυναικειο πολο και ειναι στην Α2 οπως και το τμημα αντρων! Του χρονου και τα δυο τμηματα πολο θα ειναι στην Α1! 

β) Ακομη μια πολυ καλη ειδηση αυτων των ημερων αφου τις προηγουμενες μερες ανακοινωθηκε η ιδρυση των τριων τμηματων παλης (ελληνορωμαικη παλη αντρων, ελευθερα παλη αντρων και ελευθερα παλη γυναικων, καθως στις γυναικες δεν υπαρχει ελληνορωμαικη παλη) και του τμηματος MuayThai, στα οποια η... Συνέχεια ΑΕΚ θα διεκδικησει τιτλους απο την πρωτη σεζον!

γ) Υπηρξε και η θετικη εξελιξη στο αντρικο βολλευ που θα ηταν εγκλημα να αυτουποβιβαστει με επικληση θεσμικων διαφωνιων με την ομοσπονδια, οπως επαθε ο ΟΣΦΠ στο μπασκετ!

panousc - 6/8/2019 16:35

Μπράβο!! Ερχόμαστε παντού!!

ΕΠΟΜΕΝΟ