0 ΣΧΟΛΙΑ

Βρήκαν στη θάλασσα μπουκάλι με γράμμα 50 χρόνια μετά!

Ποιος το είχε γράψει και τι έλεγε σε αυτό!

Στις 17 Νοεμβρίου 1969 ο 13χρονος - τότε - Πολ Γκίλμορ ταξιδεύοντας με πλοίο κατά μήκος των νότιων αυστραλιανών ακτών από το Φρεμάμντλ στη Μελβούρνη πέταξε στον Ινδικό ωκεανό ένα μπουκάλι στο οποίο είχε κλείσει ένα γράμμα.

Πενήντα χρόνια αργότερα, το μπουκάλι άντεξε τις κακουχίες της άγριας θάλασσας και το μήνυμα επιτέλους βρήκε παραλήπτη στις ακτές της Νότιας Αυστραλίας.

Ο Πολ Ελιοτ και ο γιός του, Τζιά, είπαν στο ραδιόφωνο ABC ότι πρόσφατα βρήκαν το μπουκάλι στη δυτική ακτή της χερσονήσου Αιρ ενώ ψάρευαν. Οι δυο τους αναζητούν τώρα τον άνθρωπο που το έγραψε.

Το σημείωμα ήταν γραμμένο με το χέρι χαρτί και έφερε το όνομα της ακτοπλοϊκής εταιρείας Sitmar Line στην κορυφή. Σε αυτό, ο έφηβος έλεγε ότι ταξίδευε με το Fairstar, ένα πλοίο που μετέφερε πολλούς Βρετανούς μετανάστες στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, στο πλαίσιο ενός βοηθητικού προγράμματος μετακίνησης.

Το έφηβο αγόρι παρότρυνε όποιον έβρισκε τη σημείωση να του απαντήσει στη  διεύθυνσή του στη Μελβούρνη.

Την Πέμπτη, το ABC ανέφερε ότι εντόπισε την αδελφή του Γκιλμορ, Αννι Κρόσλαντ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι εκπληκτικό, απολύτως απίστευτο», είπε. «Θα τρελαθεί όταν το μάθει».

Οπως ενημέρωσε, ο αδερφός της βρίσκεται σήμερα σε κρουαζιέρα στη Βαλτική Θάλασσα.

«Η τελευταία φορά που ήταν ξανά πάνω σε πλοίο ίσως να ήταν τότε που πήγαινε στην Αυστραλία. Οι κρουαζιέρες δεν είναι το αγαπημένο του πράγμα» εξήγησε.

Η Κρόσλαντ, που ήταν επίσης στο πλοίο το 1969, θυμήθηκε ότι είχε δει τον αδελφό της να γράφει γράμματα και να τα ρίχνει σε φιάλες. Είχε ρίξει περίπου έξι τέτοια μηνύματα στον ωκεανό, είπε.

Η οικογένεια έζησε στην Αυστραλία μέχρι το 1973, πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ωκεανογράφος Ντέιβιντ Γκρίφιν είπε ότι το μπουκάλι δεν θα μπορούσε να επιπλέει για 50 χρόνια  επειδή «ο ωκεανός δεν μένει ποτέ ακίνητος». Ο ίδιος υποψιάζεται ότι το μπουκάλι έμεινε θαμμένο στην παραλία για χρόνια, και στη συνέχεια ξεβράστηκε από μια καταιγίδα.

«Εάν είχε πέσει οπουδήποτε στον ωκεανό, κάπου νότια της Αυστραλίας, τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος στην πραγματικότητα να μείνει στη θάλασσα και να κινείται για περισσότερο από ένα ή δύο χρόνια», είπε στον ABC.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ