1 ΣΧΟΛΙΑ

Το συγκλονιστικό «κατηγορώ» του Τζον Στιούαρτ προς το Κογκρέσο που γύρισε την πλάτη στους ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου (VIDEO)

Η Αμερική ξέχασε και πρόδωσε τους δικούς της ανθρώπους. Άδεια έδρανα βρήκαν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου που αργοπεθαίνουν

H Brink’s Hellas ΠPOΣΛAMBANEI AMEΣA ΦYΛAKEΣ AΣΦAΛEIAΣ ΣTHN ATTIKH.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ H KAΛEΣTE ΣTA THΛ. 2110130604-5

Ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής, Τζον Στιούαρτ, μέσα σε μια ομιλία λίγων λεπτών κατάφερε να πει όλα όσα σκέφτεται ο μέσος άνθρωπος για την αδράνεια της πολιτείας απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Ο Στιούαρτ βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου μαζί με διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου που δίνουν μέχρι σήμερα μάχη για τη ζωή τους και έδωσε μια από τις  πιο συγκινητικές και οργισμένες ομιλίες που έχουν ακουστεί στο Κογκρέσο.

Οι περισσότεροι διασωστες που έφτασαν σχεδόν αμέσως στο σημείο της επίθεσης για να βοηθήσουν με αυταπάρνηση αργοπεθαίνουν μέχρι σήμερα από καρκίνο εξαιτίας όσων εισέπνευσαν στο πεδίο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τώρα το Κογκρέσο συζητά την επαναφορά του ταμείου αποζημίωσης για τους διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου και ο Στιούαρτ βρέθηκε στη συζήτηση ως εκπρόσωπος όλων αυτών των ανθρώπων. Το ταμείο, που είχε δημιουργηθεί για να στηρίζει τους διασώστες και να προσφέρει μία πολύτιμη ανάσα για τα υπέρογκα έξοδα νοσηλείας τους και τα έξοδα διαβίωσης, μια που πολλοί δεν μπορούν να εργαστούν, καταργήθηκε λόγω περικοπών. Αρμόδιο να το επαναφέρει είναι το Κογκρέσο, όμως οι βουλευτές που αντιτίθενται, λένε ότι «υπάρχουν άλλες προτεραιότητες».

Ο Στιούαρτ όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των χιλιάδων πυροσβεστών, αστυνομικών, και εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες που έσπευσαν στους Δίδυμους Πύργους εκείνο το πρωινό του 2001 ή καθάρισαν την περιοχή από τα μπάζα τους επόμενους μήνες και ξεκινώντας την ομιλία του διαπίστωσε ότι στη συζήτηση βρίσκονταν σχεδόν οι μισοί βουλευτές από αυτούς που θα έπρεπε να είναι εκεί.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ και σκέφτομαι τον απίθανο συμβολισμό της εικόνας αυτής της αίθουσας για την κατάντια της διαδικασίας για να λάβουν οι διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου επιδόματα και περίθαλψη. Πίσω μου, γεμάτη με διασώστες και μπροστά μου ένα σχεδόν άδειο Κογκρέσο. Άρρωστοι και ετοιμοθάνατοι, ήρθαν εδώ με κόπο για να μιλήσουν και να ακουστούν, από κανέναν. Ντροπή. Είναι ντροπιαστικό για τη χώρα και για το Κογκρέσο», είπε κατακεραυνώνοντας τους απόντες βουλευτές και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Θα ήταν απλό να μιλούσαμε απλά για την αδιαφορία σας και την υποκρισία σας. Όμως η αδιαφορία σας, κοστίζει ό,τι πιο πολύτιμο έχουν αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες: Χρόνο. Είναι το ένα πράγμα που τους τελειώνει», είπε.

Καταλήγοντας απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε: «Εφτασαν σε πέντε δευτερόλεπτα. Έκαναν τη δουλειά τους με κουράγιο, ταπεινότητα, επιμονή και αποφασιστικότητα. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, κάντε τη δική σας!».

Στο τέλος της εισήγησής του, οι διασώστες σηκώθηκαν όρθιοι να τον χειροκροτήσουν και να τον αγκαλιάσουν συγκινημένοι, ενώ τον χειροκρότησαν και οι βουλευτές που ήταν στην αίθουσα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, 17 χρόνια μετά την επίθεση της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από 10.000 διασώστες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο, λόγω της παρουσίας τους στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, εκείνη την ημέρα και το επόμενο διάστημα και της έκθεσής τους σε καρκινογόνες ουσίες στα συντρίμμια των κτιρίων. Από αυτούς, 2.000 πέθαναν από την ασθένεια. Από τότε, έχουν αρρωστήσει και πεθάνει πολλοί ακόμα. Η μέση ηλικία τους σήμερα, είναι τα 55.

 

*Στην κεντρική φωτογραφία ο Τζον Στιούαρτ βοηθά να σταθεί όρθιος για να καταθέσει μπροστά στην επιτροπή του Κογκρέσου ο Λούις Αλβάρεζ, πρώην ντετέκτιβ του τμήματος εξουδετέρωσης βομβών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο οποίος πάσχει από καρκίνο


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Mono_AEK_Re_ - 13/6/2019 09:23

Φταίει ο καπιταλισμός ηλίθιε, Μπογιόπουλος

ΕΠΟΜΕΝΟ