1 ΣΧΟΛΙΑ

Ύστερα από 70 χρόνια γάμου ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της ήταν πράκτορας της ΜΙ5!

Η Όντρεϊ Φίλιπς έζησε σχεδόν 70 ευτυχισμένα χρόνια με τον σύζυγό της, Γκλίντορ, ωστόσο λίγο μετά το θάνατό του κατάλαβε ότι τα 70 χρόνια συμβίωσης δεν ήταν αρκετά για να τον γνωρίσει πραγματικά!

Κι αυτό γιατί όπως ανακάλυψε η 85χρονη γυναίκα κατά τύχη ο άντρας της ήταν στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας στην ΜΙ5!

Η γυναίκα προσπαθούσε να καθαρίσει τα συρτάρια του εκλιπόντα συζύγου της στο σπίτι τους στο Γουάιλσιρ της Βρετανίας. Ψάχνοντας  κοιτούσε τα προσωπικά έγγραφα του εκλιπόντα, όταν ανάμεσα σε σημειώσεις, πιστοποιητικά και διάφορα άλλα έγγραφα ανακάλυψε πως ο άνθρωπος με τον οποίον είχε ζήσει σχεδόν όλη της ζωή, ήταν ταυτόχρονα και κάποιος άγνωστος.

Ιδιαίτερα, στα προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της βρέθηκαν όχι μόνο επίσημα έγγραφα που πιστοποιούσαν την ιδιότητα του ως πράκτορας της ΜΙ5, αλλά ακόμη και προσωπικές του σημειώσεις στις οποίες κατέγραφε με λεπτομέρεια όλη την «δεύτερη ζωή» του.

Σύμφωνα με όσα κατέγραφε, ο Γκλίντορ, που πέθανε από την νόσο Πάρκινσον σε ηλικία 85 ετών, δεν ήταν ο φιλήσυχος πολιτικός μηχανικός και οικογενειάρχης που πίστευαν όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας του.

Ο Γκλίντορ ήταν στρατολογημένος στην ΜΙ5 από όταν ακόμη ήταν 13 ετών και είχε αναπτύξει σπουδαία κατασκοπική δράση κατά των ναζί, έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος μυστικών αποστολών στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Μάλιστα η φωτογραφική μνήμη του, φαίνεται πως αποτέλεσε τον βασικό λόγο για τον οποίο και είχε επιλεχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες.

Κανείς δεν γνώριζε για την διπλή ζωή του εκτός από τον πατέρα του… Ούτε καν η γυναίκα με την οποία είχε αποκτήσει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα!

«Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που διάβασα, πώς είναι δυνατόν να μην μου είχε πει τίποτα ποτέ; διερωτήθηκε η 85χρονη χήρα του, μιλώντας στην Daily Mail ενώ πρόσθεσε πως ο χαρακτήρας του συζύγου της ήταν τόσο εξωστρεφής, που θα ορκιζόταν πως δεν ήταν καν σε θέση να κρατά μυστικά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
konan - 25/5/2019 02:41

Θεούλης

ΕΠΟΜΕΝΟ