5 ΣΧΟΛΙΑ

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έσωσαν τον Περέιρα

Γνώριζαν ότι η παραμονή Περέιρα δεν θα πέρναγε από την εκτελεστική της ΕΠΟ και γι’ αυτό ο Βασάλο (εκπρόσωπος ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ) ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου μέχρι το 2020, τονίζοντας ότι είναι μία απόφαση ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ που δεν μπορεί να απορρίψει η ΕΠΟ

Με απόφαση των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ ο Μέλο Περέιρα συνεχίζει για έναν ακόμη χρόνο ως αρχιδιαιτητής στην ΚΕΔ! Ο Περέιρα θα πήγαινε σπίτι του, αν το μέλλον του περνούσε από ψηφοφορία της επιτροπής της ΕΠΟ. Κάτι που γνώριζαν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, φροντίζοντας να μην στείλουν την ιστορία σε αυτή τη διαδικασία. Έπαιρναν τα μηνύματα ότι ο Πορτογάλος με ψήφους 9 κατά και 8 υπέρ δεν θα συνέχιζε. Ετσι και προκειμένου να μη φανεί η αποτυχία τους και να μην παραδεχθούν ότι η επιλογή τους απέτυχε, βγήκε σήμερα ο αντιπρόσωπος της ΦΙΦΑ, Μπιορν Βασάλο, ανακοινώνοντας ότι ο Περέιρα συνεχίζει στην ΚΕΔ για έναν χρόνο ακόμη, όπως και Χουάν Αντόνιο Φερνάντες Μαρίν ως αντιπρόεδρος και άμεσος συνεργάτης του. Μία απόφαση που στην ουσία επιβάλλουν, καθώς δεν μπορεί να απορρίψει η ΕΠΟ.

Εκτός του Περέιρα και του Μαρίν διατηρείται στο πόστο του και ο Πέτρ Φούσεκ, ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για ακόμη έναν χρόνο. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο Φούσεκ θα έχει ακριβώς τις ίδιες αρμοδιότητες και όχι περισσότερες κάτι που υπήρχε ως φημολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη… συνέντευξη Τύπου του Βασάλο με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ. Να τονιστεί πως η συνέντευξη... Τύπου πραγματοποιηθήκε στις 09.30 και ο Βασάλο δεν θέλησε να δεχθεί ερωτήσεις απο τους δημοσιογράφους. 

Αρχικά ο Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε: «Η σημερινή συνέντευξη του κ. Βασάλο γίνεται, διότι εκτέθηκε όλη η πορεία της ΕΠΟ στη ΦΙΦΑ και τα αποτελέσματα που υπήρξαν. Θα ήθελε σήμερα να σας τα ανακοινώσει. Του δίνω ευθύς αμέσως το λόγο για να μεταφέρει τα αποτελέσματα από τη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της FIFA». 

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Βασάλο, ο οποίος υπογράμμισε: «Σας ευχαριστώ... Καλημέρα σε όλους σας και λυπάμαι για την αργοπορία που είχαμε. Περιμένατε καιρό κάποια νέα. Προτού πω για την επιστολή της κ. Σαμούρα εκ μέρους των FIFA / UEFA για την ΕΠΟ, θέλω να σας πω ότι είχαμε βάλει την Επιτροπή Παρακολούθησης για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχαμε τις εκλογές και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες συνέχισαν να στηρίζουν τον κ. Γραμμένο. Πιστεύαμε πως θα ήταν το καλύτερο δυνατό να στηρίζουμε την διοίκηση αυτή. Δύο χρόνια μετά μπορούμε να δούμε βελτίωση. Όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν». 

Για την ΕΠΟ και τον Βαγγέλη Γραμμένο ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις. Έγιναν για συγκεκριμένα θέματα, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέματα για τη διοίκηση, τη διαιτησία, το κομμάτι της επικοινωνίας, την επιβολή ποινών και τα θέματα της βίας. Αυτά κουβεντιάσαμε. Η ατζέντα παραμένει η ίδια και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να πάμε μπροστά. Κοιτάμε τώρα την 3η χρόνια και στηρίζουμε την διοίκηση αυτή για να δούμε αποτελέσματα». 

Για τα σημαντικά θέματα που προέκυψαν: «Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη». 

Για τον ρόλο του κ. Φούσεκ: «Έχει πάντα μεγάλη σημασία η αυτονομία των αποφάσεων από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Δώσαμε μεγάλη στήριξη στην διοίκηση της ΕΠΟ. Διαβάζουμε πως ο κ. Φούσεκ μπορεί να είναι πάνω από τον Γραμμένο. Δεν είναι έτσι αλλά δεν είμαστε εδώ για να τρώμε παγωτό και να κοιμόμαστε. Ξαναλέω σε ένα τοξικό περιβάλλον όλα αυτά. Οι FIFA και UEFA έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν στηρίξει οικονομικά και όπως αλλιώς μπορούν την ΕΠΟ για να φτιαχτούν οι δομές και να λειτουργεί ακόμα πιο καλά η διαιτησία». 

Για την παρουσία των κ.κ. Περέιρα και Χούμπελ: «Δουλεύουμε και σε άλλα πράγματα για να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας. Έχουμε φέρει έναν ειδικό που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020». 

Καταλήγοντας, ο κ. Βάσαλο ανέφερε: «Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ξένων ομοσπονδιών από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια στρατηγική εξόδου, εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση. 

Κρίση όπως παραβίαση καταστατικού ή άλλες καταστάσεις που αφορούν διαιτησία και αυτονομία της ΕΠΟ. Όλα αυτά είναι αποφάσεις, δεν τίθενται προς συζήτηση. Έρχομαι με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη. Έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά επίπεδα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της, τον επόμενο χρόνο».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
2121AEK - 22/5/2019 21:35

Αφού είναι απόφαση ΦΙΦΑΣ και ΟΥΕΦΑ ας τον πληρώνουν αυτοί του χρόνου τα 20 χιλ.ευρω το μήνα.... άκου να δεις νταβατζηδες που βάλαμε στο κεφάλι μας

Makris - 22/5/2019 20:35

Να μην αρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν αντικατασταθει ο περέιρα! Μας επιβάλλουν χούντα κι ολοι καθόμαστε να κοιτάμε την νέα παράγκα μπαοκ που χτίζεται!

aggelo21 - 22/5/2019 16:43

Χούντα δηλαδή και μάλιστα με ομολογία και παραδοχή των ίδιων των πραξικοπηματιών! Ζήτω οι θεσμοί!

an0nymous - 22/5/2019 13:56

και του χρόνου τα ίδια δηλαδή.. πέσαμε σε άλλη παράγκα πλέον.

Thomas11 - 22/5/2019 12:55

" Όλα αυτά είναι αποφάσεις, δεν τίθενται προς συζήτηση. Έρχομαι με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη."


Είμαστε Μπανανία;

οι γβρ και η Παράγκα τους μας έκαναν τελικά Μπανανία; @... Συνέχεια
και η Ζυρίχη μας συμπεριφέρεται όπως μας αξίζει

....καλύπτοντας κάποιον Περειρα που κάνει οτι γουστάρει..... ακριβώς επειδή ειμαστε Μπανανία;

ΕΠΟΜΕΝΟ