1 ΣΧΟΛΙΑ

Ρεκόρ τηλεθέασης και... χαμηλής βαθμολογίας για το φινάλε του Game of Thrones

Ελάχιστοι μπορούν να πουν ότι έμειναν ικανοποιημένοι από το μεγάλο φινάλε του GameofThrones(δεν είναι τυχαίο το πρωτοφανές 4,4/10 που συγκεντρώνει στο IMDB), ωστόσο κανείς φαν της σειράς δεν παρέλειψε να το δει!

Έτσι, το τελευταίο επεισόδιο όχι μόνο της σεζόν αλλά και ολόκληρης της σειράς πέτυχε ένα μεγάλο τηλεοπτικό ρεκόρ.

Μόνο στα κανάλια HBO, HBOGO και HBONOW, περίπου 19,3 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το επεισόδιο από τα οποία τα 13,6 εκατομμύρια το είδαν ταυτόχρονα σε πρώτη προβολή, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πρεμιέρας της 4ης σεζόν του "TheSopranos" το 2002 που είχε προσελκύσει τότε 13,4 εκατομμύρια θεατές. Το πέμπτο επεισόδιο του GoT είχε προσελκύσει 18,4 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Φυσικά, τα νούμερα αυτά ωχριούν μπροστά στο ρεκόρ που είχε κάνει το φινάλε του M*A*S*H του CBS με 105,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το τέλος του GoT πέρασε το επεισόδιο του φινάλε του «BigBangTheory» που προβλήθηκε την περασμένη βδομάδα και συγκέντρωσε συνολικά 18 εκατομμύρια θεατές.

Κι όλα αυτά χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί οι παράνομες φορές που έχει ήδη κατέβει η σειρά μέσω των πειρατικών ιστοσελίδων!

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η πρεμιέρα της όγδοης σεζόν του GameofThrones είχε 54 εκατομμύρια "πειρατικά" downloadsμόλις τις πρώτες 24 ώρες. Τα παράνομα downloads για το φινάλε δεν έχουν ακόμη μετρηθεί, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει το επεισόδιο αυτό, ίσως το πιο εμπορικό όλων των εποχών.

Ο 8ος κύκλος του "GameofThrones" είχε μέσο όρο 43 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο, στο συνολικό κοινό, μια αύξηση δηλαδή πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Constantinoupoli86 - 21/5/2019 16:33

Προτείνω τη σειρά "The last Kingdom" που μπορείτε να τη δείτε μέσω Netflix. Πολύ καλά γυρισμένη με σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα της μεσαιωνικής Βρετανίας τον 9ο αιώνα μ.Χ, αληθοφανής μυθοπλασία δίχως φουτουρισμούς και gothic αυθαιρεσίες. Έβαλα να δω το πρώτο επεισόδιο από το game of thrones από περιέργεια, και μέσα σε 5 λεπτά το έκλεισα, το σιχάθηκα τελείως.

ΕΠΟΜΕΝΟ