0 ΣΧΟΛΙΑ

Μια... λακκούβα έσωσε τη ζωή ενός άντρας που μεταφερόταν με ασθενοφόρο

Το ασθενοφόρο έπεσε σε λακκούβα και οι σφυγμοί του άντρα επανήλθαν στο φυσιολογικό!

Θα πρέπει ίσως να χαρούμε από αυτήν την είδηση στην Ελλάδα καθώς έχουμε σε αφθονία λακκούβες, οι οποίες όπως φαίνεται… σώζουν ζωές!

Πράγματι, μια λακκούβα ήταν η αιτία για να σωθεί η ζωή ενός άντρα από την Νεμπράσκα των ΗΠΑ, ο οποίος διακομιζόταν σε κρίσιμη κατάσταση με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.

Ο ασθενής αισθάνθηκε δυσφορία ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην πόλη Γκρέτνα. Οι συνάδελφοί του κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο θα τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο περίπου 20 λεπτά μακριά.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι σφυγμοί του άντρα ξεπέρασαν τους 200 το λεπτό, κάνοντας την κατάστασή ιδιαίτερα κρίσιμη με τους νοσηλευτές του ασθενοφόρου να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους γιατρούς του νοσοκομείου και να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Τελικά, όμως τη λύση έδωσε μια λακκούβα στην οποία έπεσε το ασθενοφόρο. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανέφερε το πλήρωμα του οχήματος στο κέντρο επιχειρήσεων, μόλις το ασθενοφόρο έπεσε στη λακκούβα, ο σφυγμός του άντρα επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο άντρας τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Επειδή δεν εντοπίστηκε τίποτα επικίνδυνο, πήρε εξιτήριο λίγη ώρα αργότερα. Μέλη του ιατρικού προσωπικού δήλωσαν πως αν και εξαιρετικά σπάνιο, το παραπάνω φαινόμενο είναι πιθανό να συμβεί, καθώς ο οργανισμός του ανθρώπου αντιδρά όπως και σε άλλες περιπτώσεις ισχυρού σοκ, όπως ο απινιδωτής.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ