1 ΣΧΟΛΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η κοπέλα που είχε παραμορφωθεί σε τροχαίο με μεθυσμένο οδηγό

Είχε γίνει το πρόσωπο της καμπάνιας κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Σε ηλικία 41 ετών έφυγε από τη ζωή στις 20 Απριλίου η Τζάκι Σαμπουρίντο, η οποία ήταν μεγάλη υπέρμαχος της εκστρατείας κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ύστερα από τον σοβαρο τραυματισμό της.

Η Σαμπουρίντο το 1999 και ενώ ήταν 20 ετών γύριζε σπίτι από ένα πάρτι γενεθλίων με τέσσερις φίλους της στο Όστιν του Τέξας, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο δικό τους. Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου ήταν μεθυσμένος. Δύο από τους φίλους της Τζάκι σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ η ίδια υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού, καθώς το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε υποβληθεί σε περισσότερες από 100 χειρουργικές επεμβάσεις σε πρόσωπο και χέρια. Τα ιατρικά της έξοδα ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Ο οδηγός του άλλου οχήματος, ο 18χρονος Ρέγκι Στέφι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και τελικά αποφυλακίστηκε το 2008.

Μετά το τροχαίο, η Σαμπουρίντο έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ της υπηρεσίας Μεταφορών του Τέξας. Εμφανίστηκε πολλές φορές σε σχολεία και χρησιμοποίησε την εμφάνισή της για να αναδείξει τους κινδύνους της οδήγησης σε κατάσταση μέθης.

«Ακόμα κι αν χρειάζεται να καθίσω εδώ μπροστά από την κάμερα χωρίς αυτιά, χωρίς μύτη, χωρίς φρύδια, χωρίς μαλλιά, θα το κάνω χίλιες φορές εάν πρόκειται να βοηθήσω κάποιον να κάνει τη σωστή επιλογή» είχε πει σε μία από τις ομιλίες της μετά το ατύχημα.

«Αυτό είναι μέρος της αποστολής μου εδώ στη Γη» έλεγε σε βίντεο στην ιστοσελίδα Faces of Drunk Driving. «Εάν αυτό το πρόσωπο και αυτό το σώμα μπορούν να βοηθήσουν τους άλλους, γιατί όχι;»

Η Σαμπουρίντο έφυγε από την ζωή χτυπημένη από καρκίνο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Agelos_21 - 24/4/2019 23:04

Ας αναπαύσει ο Θεός τη βασανισμένη αλλά μεγαλειώδη ψυχή της!

ΕΠΟΜΕΝΟ